Gnoc­chi met to­nijn en saus van ge­pof­te to­maat

Hoe je heel makkelijk de lekkerste tomatensaus maakt? Pof verse tomaten een kwartiertje in de oven!

(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Hoe je heel makkelijk de lekkerste tomatensaus maakt? Pof verse tomaten een kwartiertje in de oven! 4 personen
3 55

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)
  • staafmixer met beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de ovenschaal in. Doe de tomaten in de ovenschaal en besprenkel met 2 el olie. Pof ca. 15 min. in het midden van de oven.
  2. Snipper ondertussen de sjalotten. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de sjalot met de paprikapoeder 5 min. Doe met de tomaten in een hoge kom. Pureer met de staafmixer tot saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Laat de tonijnstukken uitlekken. Doe de tomatensaus in de hapjespan en voeg de tonijnstukken toe. Warm goed door. Giet de gnocchi af en meng door de saus. Verdeel over diepe borden. Scheur de blaadjes basilicum in stukken en strooi over de gnocchi.

variatietip:

Houd je van pittig? Voeg dan 1 tl sambal toe aan de tomatensaus.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 88 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 825 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Gnocchi met tonijn en saus van gepofte tomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi met to­nijn en saus van ge­pof­te to­maat

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 600 g trostomaten
  • 2 el olijfolie

Vet de ovenschaal in. Doe de tomaten in de ovenschaal en besprenkel met de olie. Pof ca. 15 min. in het midden van de oven.

3
3
  • 2 sjalotten
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder

Snipper ondertussen de sjalotten. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalot met de paprikapoeder 5 min. Doe met de tomaten in een hoge kom.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4

Pureer met de staafmixer tot saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 1 kg gnocchi

Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout.

6
6
  • 320 g tonijnstukken in olijfolie

Laat de tonijnstukken uitlekken. Doe de tomatensaus in de hapjespan en voeg de tonijnstukken toe. Warm goed door.

7
7
  • 15 g basilicum

Giet de gnocchi af en meng door de saus. Verdeel over diepe borden. Scheur de blaadjes basilicum in stukken en strooi over de gnocchi.

variatietip:

Houd je van pittig? Voeg dan 1 tl sambal toe aan de tomatensaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.