So­ja-cas­hew-kip­spies­jes met groe­ne roer­bak en rijst

Zo maak je kip in een handomdraai Aziatisch; lekker én makkelijk!

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Zo maak je kip in een handomdraai Aziatisch; lekker én makkelijk! 4 personen
3 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • 8 sateprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 el olie in een koekenpan en roerbak de broccoliroosjes 10 min. op middelhoog vuur. Rasp de gember. Voeg de peultjes en de gember toe en bak nog 5 min. Zet het vuur uit en voeg 4 el sojasaus toe.
  2. Doe ondertussen de cashewnoten in de keukenmachine en maal bijna fijn. Doe in een diep bord. Doe de bloem in een bord. Klop het ei los met 2 el sojasaus in een ander diep bord. Haal de kipfilethaasjes achtereenvolgens door de bloem, het ei-sojamengsel en de notenkruim en rijg aan de satéprikkers. Verhit 2 el olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kipspiesjes op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar. Houd de kip goed in de gaten. Verdeel de rijst over de borden, leg de groenten in het midden en leg de kipspiesjes erop.
video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 835 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.595 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Soja-cashew-kipspiesjes met groene roerbak en rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

So­ja-cas­hew-kip­spies­jes met groe­ne roer­bak en rijst

1
1
  • 300 g witte rijst

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 el arachideolie
  • 600 g broccoliroosjes

Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de broccoliroosjes 10 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 3 cm verse gember
  • 200 g peultjes
  • 4 el sojasaus

Rasp de gember. Voeg de peultjes en gember toe en bak nog 5 min. Zet het vuur uit en voeg de sojasaus toe.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

4
4
  • 150 g cashewnoten

Doe ondertussen de cashewnoten in de keukenmachine en maal bijna fijn. Doe in een diep bord.

5
5
  • 2 el bloem
  • 1 ei
  • 2 el sojasaus

Doe de bloem in een bord. Klop het ei los met de sojasaus in een ander diep bord.

6
6
  • 350 g kipfilethaasjes

Haal de kipfilethaasjes achtereenvolgens door de bloem, het ei-sojamengsel en de notenkruim en rijg aan de satéprikkers.

7
7
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kipspiesjes op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar. Houd goed in de gaten.

8
8

Verdeel de rijst over de borden, leg de groenten in het midden en leg de kipspiesjes erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.