Zalm in room­saus met dil­le­kriel, spi­na­zie en ven­kel

Ook kleintjes smullen van dit budgetproof aardappel-vis-groentegerecht.

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Ook kleintjes smullen van dit budgetproof aardappel-vis-groentegerecht. 4 personen
3 26

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de spinazie en laat goed uitlekken.
  2. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer en snijd in reepjes. Snijd de knoflook fijn en de dille grof.
  3. Kook de krieltjes in een pan met water en wat zout in 15 min. gaar.
  4. Verhit ondertussen 1 el olie in een hapjespan en bak de venkel 10 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en fruit de knoflook en rozemarijn 1 min. Voeg de slagroom toe, roer door en leg de zalm erin. Laat 5 min. op middelhoog vuur garen. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Giet de krieltjes af en meng met de dille en rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  7. Verdeel de krieltjes, spinazie en venkel over de borden, leg de zalm erop en verdeel de roomsaus erover.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 355 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Zalm in roomsaus met dillekriel, spinazie en venkel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm in room­saus met dil­le­kriel, spi­na­zie en ven­kel

1
1
  • 450 g ongewassen spinazie

Was de spinazie en laat goed uitlekken.

2
2
  • 2 venkelknollen
  • 2 tenen knoflook
  • 7½ g dille

Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer en snijd in reepjes. Snijd de knoflook fijn en de dille grof.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 1 kg krieltjes

Kook de krieltjes in een pan met water en wat zout in 15 min. gaar.

4
4
  • 1 el milde olijfolie

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de venkel 10 min. op middelhoog vuur.

5
5

Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 125 ml slagroom
  • 400 g wilde zalmfilets

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en rozemarijn 1 min. Voeg de slagroom toe, roer door en leg de zalm erin.

7
7

Laat 5 min. op middelhoog vuur garen. Keer halverwege. Breng op smaak met peper en zout.

8
8
  • 1 el milde olijfolie

Giet de krieltjes af en meng met de dille en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Verdeel de krieltjes, spinazie en venkel over de borden, leg de zalm erop en verdeel de roomsaus erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.