Mo­ni­que van Loons zoe­te-aard­ap­pel­lat­kes met au­ber­gi­ne­sa­la­de

In Oost-Europa staan de aardappelkoekjes regelmatig op het menu. Deze variant met zoete aardappel is extra lekker!

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
oost-europees hoofdgerecht In Oost-Europa staan de aardappelkoekjes regelmatig op het menu. Deze variant met zoete aardappel is extra lekker! 4 personen
3 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grove rasp
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 1 cm dik. Leg op een bord en bestrooi met zout. Laat minstens 15 min. staan, zodat het zout vocht aan de aubergine kan onttrekken.
  2. Schil ondertussen de zoete aardappel en rasp grof met een grove rasp. Snijd de knoflook en peterselie fijn. Pers de citroen uit en snijd de bosui in ringetjes.
  3. Veeg met keukenpapier het zout van de aubergines en dep droog. Bestrijk de plakken met 6 el olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter, laat goed heet worden en gril de aubergine in delen in 12 min. goudbruin. Keer halverwege.
  4. Klop ondertussen de eieren los en meng met de zoete aardappel, knoflook, het paneermeel, peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Verdeel het zoete-aardappelmengsel in 12 bergjes over de pan en druk een beetje plat. Bak 10 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem de aardappellatkes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Verdeel de aubergine over een platte schaal en verkruimel de feta erover. Bestrooi met de peterselie en wat peper en besprenkel met wat citroensap.
  6. Meng de yoghurt met de bosui en tahin. Serveer de zoete-aardappellatkes met de auberginesalade en yoghurtsaus.
video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 945 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 76 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Monique van Loons zoete-aardappellatkes met auberginesalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mo­ni­que van Loons zoe­te-aard­ap­pel­lat­kes met au­ber­gi­ne­sa­la­de

1
1
  • 4 aubergines

Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 1 cm dik.

2
2

Leg de aubergineplakken op een bord en bestrooi met zout. Laat minstens 15 min. staan, zodat het zout vocht aan de aubergine kan onttrekken.

3
3
  • 2 zoete aardappelen

Schil ondertussen de zoete aardappel en rasp grof met de grove rasp.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 10 g platte peterselie
  • 1 citroen
  • 2 bosuitjes

Snijd de knoflook en peterselie fijn. Pers de citroen uit en snijd de bosui in ringetjes.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5
  • 6 el arachideolie

Veeg met keukenpapier het zout van de aubergines en dep droog. Bestrijk de plakken met de olie.

6
6

Verhit de grillpan zonder olie of boter, laat goed heet worden en gril de aubergine in delen in 12 min. goudbruin. Keer halverwege.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo

00:50 min.

7
7
  • 4 eieren
  • 2 el paneermeel

Klop ondertussen de eieren los en meng met de zoete aardappel, knoflook, het paneermeel, peper en eventueel zout.

8
8
  • 10 el arachideolie

Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Verdeel het zoete-aardappelmengsel in 12 bergjes over de pan en druk een beetje plat.

9
9

Bak 10 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem de aardappellatkes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

10
10
  • 200 g feta

Verdeel de aubergine over een platte schaal en verkruimel de feta erover. Bestrooi met de peterselie en wat peper en besprenkel met wat citroensap.

11
11
  • 100 ml yoghurt
  • 4 el tahin

Meng de yoghurt met de bosui en tahin. Serveer de zoete-aardappellatkes met de auberginesalade en yoghurtsaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.