Mo­ni­que van Loons pas­ta met ge­roos­ter­de bloem­kool en kro­kant brood­kruim

Bloemkool en pasta? Een topcombinatie! Zeker als je de groente roostert in de oven.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Bloemkool en pasta? Een topcombinatie! Zeker als je de groente roostert in de oven. 4 personen
3 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sjalot in ringen en tweederde van de knoflook fijn. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Meng de sjalot, gesneden knoflook en bloemkool met 4 el olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af.
  3. Snijd de peterselie grof. Scheur het brood in stukjes. Doe samen met de amandelen, kaas en de rest van de knoflook in de keukenmachine. Maal tot bijna fijn broodkruim. Verhit 4 el olie in een hapjespan en bak het broodkruim in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.
  4. Meng de geroosterde bloemkool met de rest van de olie door de pasta en verdeel het broodkruim erover.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 820 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 140 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Monique van Loons pasta met geroosterde bloemkool en krokant broodkruim

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mo­ni­que van Loons pas­ta met ge­roos­ter­de bloem­kool en kro­kant brood­kruim

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 sjalotten
  • 6 tenen knoflook
  • 800 g bloemkool

Snijd de sjalot in ringen en tweederde van de knoflook fijn. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 4 el olijfolie

Meng de sjalot, gesneden knoflook en bloemkool met de olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4

Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

5
5
  • 300 g orecchiette pasta

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af.

6
6
  • 30 g verse peterselie
  • 2 kaiserbroodjes
  • 80 g Parmezaanse kaas

Snijd de peterselie grof. Scheur het brood in stukjes. Rasp de kaas.

7
7
  • 95 g garneeramandelen

Doe met de amandelen en de rest van de knoflook in de keukenmachine. Maal tot bijna fijn broodkruim.

8
8
  • 4 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak het broodkruim in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.

9
9
  • 4 el olijfolie

Meng de geroosterde bloemkool met de olie door de pasta en verdeel het broodkruim erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.