Mo­ni­que van Loons ge­roos­ter­de een­den­borst op Viet­na­me­se sa­la­de

De lichtzoete eendenborst past perfect bij zo'n Aziatische salade.

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht De lichtzoete eendenborst past perfect bij zo'n Aziatische salade. 4 personen
3 29

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)
  • jam- of weckpotje met deksel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd de vetkant van de eendenborstfilets kruislings in zodat een ruitpatroon ontstaat. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de filets op de vetkant 7 min. op middelhoog vuur. Draai om en bak nog 1 min. Leg met de vetkant naar boven in de ovenschaal en besprenkel met de honing. Rooster ca. 5 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 5 min. op een bord onder aluminiumfolie rusten.
  2. Schil en rasp ondertussen de gember, pers de limoen uit en snijd de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de rode peper, halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Doe de gember, het limoensap, de knoflook, rode peper, olie, vissaus en suiker in het jam- of weckpotje. Sluit af en schud flink tot een dressing.
  3. Snijd de blaadjes munt fijn en meng met de witte kool, peen julienne en dressing. Verdeel de salade over een platte schaal en bestrooi met de pinda’s.
  4. Snijd de eend in plakjes en leg op de salade.

combinatietip:

Lekker met noedels.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 915 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Monique van Loons geroosterde eendenborst op Vietnamese salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mo­ni­que van Loons ge­roos­ter­de een­den­borst op Viet­na­me­se sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2
2
  • 4 eendenborstfilets

Snijd de vetkant van de eendenborstfilets kruislings in zodat een ruitpatroon ontstaat.

3
3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de filets op de vetkant 7 min. op middelhoog vuur. Draai om en bak nog 1 min.

4
4
  • 4 el honing

Leg met de vetkant naar boven in de ovenschaal en besprenkel met de honing.

5
5

Rooster ca. 5 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 5 min. op een bord onder aluminiumfolie rusten.

6
6
  • 4 cm verse gember
  • 1 limoen
  • 2 tenen knoflook

Schil en rasp ondertussen de gember, pers de limoen uit en snijd de knoflook fijn.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

7
7
  • 2 rode pepers

Verwijder de steelaanzet van de rode peper, halveer in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

8
8
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 el vissaus
  • 60 g suiker

Doe de gember, het limoensap, de knoflook, rode peper, olie, vissaus en suiker in het jam- of weckpotje. Sluit af en schud flink tot een dressing.

9
9
  • 30 g verse munt
  • 600 g gesneden witte kool
  • 300 g peen julienne
  • 50 g gezouten pinda's

Snijd de blaadjes munt fijn en meng met de witte kool, peen julienne en dressing. Verdeel de salade over een platte schaal en bestrooi met de pinda’s.

10
10

Snijd de eend in plakjes en leg op de salade.

combinatietip:

Lekker met noedels.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.