Brood­je veg­gie­bur­ger

Dagje geen vlees, maar wel zin in een burger? Deze vega-variant maak je met speltbrood én frisse tzatziki.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 630 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dagje geen vlees, maar wel zin in een burger? Deze vega-variant maak je met speltbrood én frisse tzatziki. 4 personen
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met beker
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water af in een vergiet en laat uitlekken. Ris de blaadjes van de takjes kruiden en snijd fijn. Rasp de kaas.
  2. Doe de kikkererwten, kruiden, kaas en knoflook in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dikke pasta. Voeg het gehakt toe en geef nog een paar korte pulsen met de staafmixer.
  3. Vorm met vochtige handen 4 ballen van het kikkererwtenmengsel. Druk plat tot hamburgers. Bestrijk ze aan beide kanten met de olie en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de burgers in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  4. Snijd ondertussen de tomaat in plakken. Neem de burgers uit de oven. Besmeer de sneetjes brood met de tzatziki. Beleg 4 sneetjes brood achtereenvolgens met wat sla, tomaat en een burger. Dek af met de rest van de sneetjes brood. Serveer de rest van de tzatziki erbij.

bewaartip:

Maak een dubbele portie burgers en vries de helft in. Je kunt ze maximaal drie maanden bewaren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.285 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Broodje veggieburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je veg­gie­bur­ger

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 300 g kikkererwten
  • 20 g Italiaanse kruidenmix
  • 100 g oude kaas

Spoel de kikkererwten onder koud stromend water af in een vergiet en laat uitlekken. Ris de blaadjes van de takjes kruiden en snijd fijn. Rasp de kaas.

3
3
  • 2 tenen knoflook

Doe de kikkererwten, kruiden, kaas en knoflook in de beker en pureer met de staafmixer tot een dikke pasta.

4
4
  • 180 g vega fijngehakt

Voeg het gehakt toe en geef nog een paar korte pulsen met de staafmixer.

5
5

Vorm met vochtige handen 4 ballen van het kikkererwtenmengsel. Druk plat tot hamburgers.

6
6
  • 2 el olijfolie

Bestrijk ze aan beide kanten met de olie en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.

7
7

Bak de burgers in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

8
8
  • 2 tomaten

Snijd ondertussen de tomaat in plakken.

9
9
  • 8 sneetjes speltbrood
  • 300 g tzatziki
  • 8 blaadjes kropsla

Neem de burgers uit de oven. Besmeer de sneetjes brood met de tzatziki. Beleg 4 sneetjes brood achtereenvolgens met wat sla, tomaat en een burger.

10
10

Dek af met de rest van de sneetjes brood. Serveer de rest van de tzatziki erbij.

bewaartip:

Maak een dubbele portie burgers en vries de helft in. Je kunt ze maximaal drie maanden bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.