Con­chas (Mexi­caan­se brood­jes)

Zoete broodjes bakken? Doen! Deze Mexicaanse klassiekers zijn heerlijk bij de koffie.

  • brunch
  • 20 stuks
  • 280 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 50 min. wachten
    • 20 min. oventijd
(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans brunch Zoete broodjes bakken? Doen! Deze Mexicaanse klassiekers zijn heerlijk bij de koffie. 20 stuks
4 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • handmixer
  • bakpapier
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de melk in een steelpan tot lauwwarm en neem van het vuur. Doe 25 g bloem, 25 g suiker en de gist in een kom. Roer de melk erdoor met een garde en laat het mengsel 15 min. staan op een warme plek.
  2. Doe 550 g bloem en een mespunt zout in een kom. Voeg de rest van de kristalsuiker samen met de gecondenseerde melk, 100 g boter, de eieren en het gistmengsel toe. Kneed tot een zacht, elastisch deeg. Vorm hier een bal van, doe terug in de kom en laat af gedekt met vershoudfolie 50 min. rijzen op een warme en tochtvrije plek.
  3. Doe de rest van de boter met de poedersuiker in een kom en mix met een handmixer in 5 min. tot een luchtig mengsel. Mix het bietensap en de rest van de bloem erdoor.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kneed het gerezen deeg nogmaals door en vorm er 20 balletjes van. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk een beetje plat.
  5. Vorm ook van het gekleurde deeg 20 balletjes en rol deze plat met de deegroller. Leg op elk deegbolletje een plakje roze deeg. Kerf er met een mesje gebogen lijnen in. Bak de broodjes ca. 20 min. iets onder het midden van de oven. Laat voor serveren helemaal afkoelen op een rooster.

variatietip:

Je kunt het bietensap ook vervangen door 2 el cacao voor een bruine chocotopping.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 25 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Conchas (Mexicaanse broodjes)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Con­chas (Mexi­caan­se brood­jes)

1
1
  • 100 ml volle melk

Verwarm de melk in een steelpan tot lauwwarm en neem van het vuur.

2
2
  • 25 g bloem
  • 25 g fijne kristalsuiker
  • 1 zakje droge gist

Doe de bloem, suiker en gist in een kom. Roer de melk erdoor met een garde en laat het mengsel 15 min. staan op een warme plek.

3
3
  • 550 g bloem
  • 125 g fijne kristalsuiker
  • 1 el gecondenseerde melk
  • 100 g boter
  • 4 eieren

Doe de bloem en een mespunt zout in een kom. Voeg de suiker samen met de gecondenseerde melk, boter, eieren en het gistmengsel toe.

4
4

Kneed tot een elastisch deeg. Vorm er een bal van, doe terug in de kom en laat afgedekt met vershoudfolie 50 min. rijzen op een warme, tochtvrije plek.

5
5
  • 135 g boter
  • 100 g poedersuiker
  • 1 el bietensap
  • 125 g bloem

Doe de boter met de poedersuiker in een kom en mix met de handmixer in 5 min. tot een luchtig mengsel. Mix het bietensap en de bloem erdoor.

6
6

Verwarm de oven voor op 180 °C.

7
7

Kneed het gerezen deeg nogmaals door en vorm er 20 balletjes van. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk een beetje plat.

8
8

Vorm ook van het gekleurde deeg 20 balletjes en rol deze plat met de deegroller.

9
9

Leg op elk deegbolletje een plakje roze deeg. Kerf er met een mesje gebogen lijnen in.

10
10

Bak de broodjes ca. 20 min. iets onder het midden van de oven. Laat voor serveren helemaal afkoelen op een rooster.

variatietip:

Je kunt het bietensap ook vervangen door 2 el cacao voor een bruine chocotopping.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.