Mexi­caans stoof­vlees met bo­nen

Eters vanavond? Zet het vlees 's middags in de oven, dan kan het 's avonds zo, hup, op tafel. Lekker makkelijk!

  • hoofdgerecht
  • 8 stuks
  • 500 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 4 uur oventijd
(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Eters vanavond? Zet het vlees 's middags in de oven, dan kan het 's avonds zo, hup, op tafel. Lekker makkelijk! 8 stuks
4 63

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd de chorizo in stukjes en bak in de vuurvaste braadpan zonder olie of boter op laag vuur in 6 min. bruin. Roer regelmatig. Snijd ondertussen de ui in ringen. Voeg toe aan de chorizo en bak nog 10 min.
  2. Snijd ondertussen de riblappen in stukken van 2 x 2 cm en doe in een kom. Voeg de Al-Andalus, tabasco, oregano, bloem en het zout toe en schep om. Voeg toe aan de chorizo, zet het vuur middelhoog en bak 5 min. Voeg de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en zet het vuur uit. Doe de deksel op de pan en zet in het midden van de oven. Laat ca. 4 uur stoven.
  3. Neem de pan uit de oven en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar tot draadjes. Laat de bonen uitlekken en voeg toe aan het vlees. Warm op laag vuur nog 10 min. door. Bereid ondertussen de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer het stoofvlees met de taco’s.

combinatietip:

Lekker met salsa.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 670 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Mexicaans stoofvlees met bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caans stoof­vlees met bo­nen

1
1

Verwarm de oven voor op 140 °C.

2
2
  • 100 g chorizo pamplona

Snijd de chorizo in stukjes en bak in de vuurvaste braadpan zonder olie of boter op laag vuur in 6 min. bruin. Roer regelmatig.

3
3
  • 3 uien

Snijd ondertussen de ui in ringen. Voeg toe aan de chorizo en bak nog 10 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 800 g runderriblappen

Snijd ondertussen de riblappen in stukken van 2 x 2 cm en doe in een kom.

5
5
  • 1 el specerijenmelange Al-Andalus
  • 3 tl tabasco
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 el bloem
  • 1 tl zout

Voeg de Al-Andalus, tabasco, oregano, bloem en het zout toe en schep om. Voeg toe aan de chorizo, zet het vuur middelhoog en bak 5 min.

6
6
  • 800 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en zet het vuur uit. Doe de deksel op de pan en zet in het midden van de oven. Laat ca. 4 uur stoven.

7
7

Neem de pan uit de oven en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar tot draadjes.

8
8
  • 850 g borlottibonen

Laat de bonen uitlekken en voeg toe aan het vlees. Warm op laag vuur nog 10 min. door.

9
9
  • 24 tacoschelpen

Bereid ondertussen de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer het stoofvlees met de taco’s.

combinatietip:

Lekker met salsa.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.