Brood­je Azi­a­ti­sche vis­bur­ger met sla

Lekker snel, lekker vis én lekker goedkoop. Deze visburger zet je voor minder dan 3 euro op tafel.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 325 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Lekker snel, lekker vis én lekker goedkoop. Deze visburger zet je voor minder dan 3 euro op tafel. 4 personen
2 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Dep de vis droog en snijd in grove stukken. Verkruimel de beschuiten. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
  2. Doe de vis, beschuit, het limoenrasp, de currypasta en maizena in een kom en pureer met de staafmixer tot een samenhangend geheel. Snijd de bosuitjes in ringen en voeg de helft toe. Vorm van het mengsel met vochtige handen 4 visburgers en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de broodjes ernaast en bak de broodjes en visburgers ca. 10 min. in het midden van de oven.
  3. Meng ondertussen 2 el limoensap, de rest van de bosui, de sla, rodekool en olie door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de broodjes en visburgers uit de oven. Snijd de broodjes open en beleg met wat salade en een burger. Serveer met de rest van de sla.

combinatietip:

Lekker met: zoete chilisaus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 830 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Broodje Aziatische visburger met sla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je Azi­a­ti­sche vis­bur­ger met sla

1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
  • 350 g pangasiusfilets

Dep de vis droog en snijd in grove stukken.

3
  • 3 beschuiten
  • 1 limoen

Verkruimel de beschuiten. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

4
  • 35 g yellow currypaste
  • 1 el maizena

Doe de vis, beschuit, het limoenrasp, de currypasta en maizena in een kom en pureer met de staafmixer tot een samenhangend geheel.

5
  • 3 bosuitjes

Snijd de bosuitjes in ringen en voeg de helft toe.

6

Vorm van het mengsel met vochtige handen 4 visburgers en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

7
  • 4 witte pistolets

Leg de broodjes ernaast en bak de broodjes en visburgers ca. 10 min. in het midden van de oven.

8
  • 300 g gemengde sla
  • 300 g gesneden rodekool
  • 1 el sesamolie

Meng ondertussen 2 el limoensap, de rest van de bosui, de sla, rodekool en olie door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9

Neem de broodjes en visburgers uit de oven. Snijd de broodjes open en beleg met wat salade en een burger. Serveer met de rest van de sla. Lekker!

combinatietip:

Lekker met: zoete chilisaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.