Ham­bur­ger met spi­na­zie­sa­la­de en zoe­te-aard­ap­pelfri­tes

De romige spinazie-fetaspread geeft de burger én de salade extra smaak.

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De romige spinazie-fetaspread geeft de burger én de salade extra smaak. 4 personen
3 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in frites van 1 cm dik. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze onder in de oven in ca. 20 min. gaar (ze worden niet zo knapperig als gewone frites). Bak de laatste 10 min. de broodjes af, op een rooster boven in de oven.
  2. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg in delen de helft van de spinazie toe, laat slinken en het vocht verdampen. Neem uit de pan en doe in een hoge beker. Verkruimel de kaas erover en pureer met de staafmixer tot een gladde spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de hamburgers op middelhoog vuur in 9 min. gaar. Keer regelmatig.
  4. Doe de rest van de spinazie in een kom. Verwijder het loof van de radijs, was en snijd de radijs in partjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng voor de dressing ⅓ van de spinaziespread met de mayonaise en het citroenrasp en 2 el citroensap. Meng met het sesamzaad door de salade.
  5. Was de tomaten en snijd ze in plakjes. Halveer de broodjes en verdeel de rest van de spinaziespread over de boven- en onderkant. Beleg elke onderkant met een hamburger en tomatenplakjes. Serveer de hamburgers met de frites en de spinaziesalade.

bereidingstip:

Als je vóór het bakken in het midden een gaatje in de hamburger maakt, trekt hij niet zo snel krom en gaart hij gelijkmatiger.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Santa Julia Malbec.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 770 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.235 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Hamburger met spinaziesalade en zoete-aardappelfrites

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ham­bur­ger met spi­na­zie­sa­la­de en zoe­te-aard­ap­pelfri­tes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 500 g zoete aardappelen

Boen de aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in frites van 1 cm dik.

3
3

Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze onder in de oven in ca. 20 min. gaar (ze worden niet zo knapperig als gewone frites).

4
4
  • 4 Twentse bollen

Bak de laatste 10 min. de broodjes af, op een rooster boven in de oven.

5
5
  • 150 g spinazie

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg in delen de spinazie toe, laat slinken en het vocht verdampen. Neem uit de pan en doe in een hoge beker.

6
6
  • 150 g witte kaas 45+

Verkruimel de kaas erover en pureer met de staafmixer tot een gladde spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 2 el (olijf)olie
  • 4 hamburgers

Verhit de olie in een koekenpan en bak de hamburgers op middelhoog vuur in 9 min. gaar. Keer regelmatig.

8
8
  • 150 g spinazie
  • 1 bosje radijs

Doe de rest van de spinazie in een kom. Verwijder het loof van de radijs, was en snijd de radijs in partjes.

9
9
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

10
10
  • 2 el mayonaise
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • 1 el geroosterd zwart sesamzaad

Meng voor de dressing ⅓ van de spinaziespread met de mayonaise en het citroenrasp en 2 el citroensap. Meng met het sesamzaad door de salade.

11
11
  • 2 tomaten

Was de tomaten en snijd ze in plakjes. Halveer de broodjes en verdeel de rest van de spinaziespread over de boven- en onderkant.

12
12

Beleg elke onderkant met een hamburger en tomatenplakjes. Serveer de hamburgers met de frites en de spinaziesalade.

bereidingstip:

Als je vóór het bakken in het midden een gaatje in de hamburger maakt, trekt hij niet zo snel krom en gaart hij gelijkmatiger.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.