Me­di­ter­ra­ne bo­nen­sa­la­de met ge­rook­te kip

Geef je salade extra kleur, bite én smaak met bonenmix tricolore.

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Geef je salade extra kleur, bite én smaak met bonenmix tricolore. 4 personen
3 22

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergine in plakken van een ½ cm dik en de courgette in plakken van 1 cm dik. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de plakken in delen, elke portie 8 min. Keer halverwege.
  2. Snijd de platte peterselie en de sjalot fijn. Klop een dressing van de olijfolie, peterselie en sjalot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer de cherrytomaten en laat de bonenmix uitlekken. Meng de dressing, tomaten en bonenmix met de kipreepjes. Schep de gegrilde groenten door de salade en serveer direct.
video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Mediterrane bonensalade met gerookte kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne bo­nen­sa­la­de met ge­rook­te kip

1
1
  • 1 aubergine
  • 1 courgette

Snijd de aubergine in plakken van een ½ cm dik en de courgette in plakken van 1 cm dik.

2
2

Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de plakken in delen, elke portie 8 min. Keer halverwege.

3
3
  • 20 g platte peterselie
  • 1 sjalot
  • 4 el extra vierge olijfolie

Snijd de platte peterselie en de sjalot fijn. Klop een dressing van de olijfolie, peterselie en sjalot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 250 g cherrytomaten
  • 620 g bonenmix tricolore
  • 250 g gerookte kipreepjes

Halveer de cherrytomaten en laat de bonenmix uitlekken. Meng de dressing, tomaten en bonenmix met de kipreepjes.

5
5

Schep de gegrilde groenten door de salade en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.