Noe­del-groen­te­sa­la­de met man­go & stic­ky kip

Een blijvertje op je weekmenu met zoete mango, snijbonen, broccoli en malse kip.

(115)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Een blijvertje op je weekmenu met zoete mango, snijbonen, broccoli en malse kip. 4 personen
3 115

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen de kip met de specerijenmelange, de helft van het sesamzaad en iets meer dan de helft van de chilisaus. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de kip in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Snijd de snijbonen in schuine stukken van 2 cm. Kook samen 6 min. in een ruime pan water met eventueel zout beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
  3. Klop ondertussen de olie en de rest van de chilisaus tot een dressing. Schil de mango’s. Snijd het vruchtvlees eerst van de pit en vervolgens in reepjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Meng de noedels, de rest van het sesamzaad, de groenten, mango en ui met de dressing. Schep in een grote schaal, leg de kip erop en serveer.

combinatietip:

Lekker met extra chilisaus en verse koriander.

video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 295 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Noedel-groentesalade met mango & sticky kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­del-groen­te­sa­la­de met man­go & stic­ky kip

1
1
  • 270 g udon noedels

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 400 g kipdijfiletreepjes
  • ½ el Jamaican jerk
  • ½ el sesamzaad
  • 3 el zoete chilisaus

Meng ondertussen de kip met de specerijenmelange, het sesamzaad en de chilisaus.

3
3

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de kip in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

4
4
  • 300 g broccoli
  • 400 g snijbonen

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Snijd de snijbonen in schuine stukken van 2 cm.

5
5

Kook samen 6 min. in een ruime pan water met eventueel zout beetgaar. Giet af en laat uitlekken.

6
6
  • 2 el sesamolie
  • 2 el zoete chilisaus

Klop ondertussen de olie en de chilisaus tot een dressing.

7
7
  • 2 eetrijpe mango's
  • 1 kleine rode ui

Schil de mango’s. Snijd het vruchtvlees eerst van de pit en vervolgens in reepjes. Snijd de ui in dunne halve ringen.

Mango snijden

Instructievideo

01:02 min.

8
8
  • ½ el sesamzaad

Meng de noedels, het sesamzaad, de groenten, mango en ui met de dressing. Schep in een grote schaal, leg de kip erop en serveer.

combinatietip:

Lekker met extra chilisaus en verse koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.