Bart van Olp­hens zalm­car­p­ac­cio

Met een heerlijk romige avocadocrème en kappertjes.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Met een heerlijk romige avocadocrème en kappertjes. 4 personen
3 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de zalm in zo dun mogelijke plakken. Leg de plakken vis één voor één op een vel plasticfolie. Vouw het overhangende deel van het folie over de plak vis, zodat de vis compleet bedekt is. Sla zacht met de onderkant van een kleine steelpan op de plasticfolie, zodat de plakken dunner en groter worden. Verdeel de plakken vis over de borden.
  2. Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit. Pureer de avocado’s en crème fraîche met het sap en rasp van een ½ citroen in een keukenmachine, staafmixer of blender. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel wat avocadocrème, kappertjes, rucola en dille over de plakken zalm. Geef de rest van de avocadocrème erbij. Druppel wat olijfolie en citroensap over de carpaccio. Bestrooi de carpaccio met citroenrasp, zout en peper naar smaak. Serveer met toast.

Tip:

Bron: Het viskookboek, Bart van Olphen.

video

Bart van Olp­hen - zalm­car­p­ac­cio

Allerhande kookt met... - 04:25 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 4 mg
  • vezels 190 g
Tags

Bart van Olphens zalmcarpaccio

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bart van Olp­hens zalm­car­p­ac­cio

1
1
  • 300 g zalmfilet

Snijd de zalm in zo dun mogelijke plakken.

2
2

Leg de plakken vis één voor één op een vel plasticfolie. Vouw het overhangende deel van het folie over de plak vis, zodat de vis compleet bedekt is.

3
3

Sla zacht met de onderkant van een kleine steelpan op de plasticfolie, zodat de plakken dunner en groter worden. Verdeel de plakken vis over de borden.

4
4
  • 2 avocado's

Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit.

5
5
  • 2 el crème fraîche
  • 1 citroen

Pureer de avocado’s en crème fraîche met het sap en rasp van een ½ citroen in een keukenmachine, staafmixer of blender. Breng op smaak met zout en peper.

6
6
  • 1 el kappertjes
  • 25 g rucola
  • 4 takjes dille

Verdeel wat avocadocrème, kappertjes, rucola en dille over de plakken zalm. Geef de rest van de avocadocrème erbij.

7
7
  • 1 el olijfolie
  • 1 pak toast

Druppel wat olijfolie en citroensap over de carpaccio. Bestrooi de carpaccio met citroenrasp, zout en peper naar smaak. Serveer met toast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.