Fran­se stoof met kip, prei en cham­pig­nons

Door prei te stoven wordt de groente heerlijk zacht en smeuïg van smaak.

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Door prei te stoven wordt de groente heerlijk zacht en smeuïg van smaak. 4 personen
3 25

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een ruime pan water met wat zout aan de kook, voeg de rijst toe en kook deze in 15 min. gaar. Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Giet de rijst af, schep de linzen erdoor en laat afgedekt staan.
  2. Snijd ondertussen de kip in stukjes. Was de prei en snijd in ringen van 2 cm. Wrijf eventuele aarde van de champignons en halveer deze. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip in 2 min. rondom aan. Neem uit de pan en voeg de bloem toe aan het bakvet in de pan. Roer tot een gladde massa (roux) en bak 3 min. tot het licht begint te kleuren. Voeg de kip, prei, champignons, tijm, kippenbouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 15 min. stoven. Voeg de laatste 5 min. de snijbonen toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en strooi vlak voor het serveren over de kippenstoof. Serveer met de linzenrijst. Strooi vlak voor het serveren over de kippenstoof.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Rawson's Retreat Chardonnay.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.370 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Franse stoof met kip, prei en champignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fran­se stoof met kip, prei en cham­pig­nons

1
1
  • 250 g zilvervliesrijst

Breng in een ruime pan water met wat zout aan de kook, voeg de rijst toe en kook deze in 15 min. gaar.

2
2
  • 310 g linzen

Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Giet de rijst af, schep de linzen erdoor en laat afgedekt staan.

3
3
  • 400 g scharrel kipdijfilets
  • 2 preien
  • 250 g kastanjechampginons

Snijd ondertussen de kip in stukjes. Was de prei en snijd in ringen van 2 cm. Wrijf eventuele aarde van de champignons en halveer deze.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

4
4
  • 40 g boter
  • 2 el bloem

Verhit de boter in een braadpan en bak de kip in 2 min. rondom aan. Neem uit de pan en voeg de bloem toe aan het bakvet in de pan. Roer tot een gladde massa (roux) en bak 3 min. tot het licht begint te kleuren.

5
5
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 200 ml kraanwater

Voeg de kip, prei, champignons, tijm, kippenbouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 15 min. stoven.

6
6
  • 200 g snijbonen

Voeg de laatste 5 min. de snijbonen toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 20 g peterselie

Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en strooi vlak voor het serveren over de kippenstoof. Serveer met de linzenrijst. Strooi vlak voor het serveren over de kippenstoof.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.