Maal­tijd­soep met kik­ker­erw­ten

Deze verrassende soep met kikkererwten is vezel- en eiwitrijk. Lekker met de pittige kruidenpasta.

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze verrassende soep met kikkererwten is vezel- en eiwitrijk. Lekker met de pittige kruidenpasta. 4 personen
4 29

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 2 min. Voeg de boemboe en de kikkererwten toe en bak 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het hete water en de tomatenblokjes toe, roer door en breng aan de kook.
  2. Snijd ondertussen de paksoi in reepjes. Voeg de paksoi en taugé toe aan de soep en breng opnieuw aan de kook. Laat 2 min. koken en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer in diepe borden.

combinatietip:

Lekker met naan.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 470 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 4 2016

Maaltijdsoep met kikkererwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­soep met kik­ker­erw­ten

1
1
  • 1 ui
  • 2 el arachideolie
  • 100 g boemboe java currypasta
  • 450 g kikkererwten

Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 2 min. Voeg de boemboe en de kikkererwten toe en bak 2 min. op middelhoog vuur.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 500 ml heet water
  • 800 g tomatenblokjes

Voeg het water en de tomatenblokjes toe, roer door en breng aan de kook.

3
3
  • 1 struik paksoi

Snijd ondertussen de paksoi in reepjes.

4
4
  • 125 g taugé

Voeg de paksoi en taugé toe aan de soep en breng opnieuw aan de kook. Laat 2 min. koken en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Serveer in diepe borden.

combinatietip:

Lekker met naan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.