To­ma­ten­ri­sot­to met gar­na­len

In slechts zestien minuten waan je je met dit eenpansgerecht in Italiaanse sferen.

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht In slechts zestien minuten waan je je met dit eenpansgerecht in Italiaanse sferen. 4 personen
3 28

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de artisjokharten uitlekken en vang het vocht op. Breng de tomato frito en het artisjokvocht aan de kook, voeg de rijst toe, draai het vuur laag en warm 5 min. mee. Laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Halveer ondertussen de courgette(s) in de lengte en halveer de helften nogmaals in de lengte. Snijd in stukken van 4 cm. Snijd de artisjokharten in kwarten. Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de courgette 5 min. Voeg de artisjokharten, garnalen en pesto toe en roerbak nog 2 min.
  3. Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in stukjes. Voeg de rijst met de helft van het basilicum toe aan de groenten en schep samen met de mozzarella om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de tomatenrisotto met de rest van het basilicum en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.640 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 4 2016

Tomatenrisotto met garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­ri­sot­to met gar­na­len

1
1
  • 400 g artisjokharten

Laat de artisjokharten uitlekken en vang het vocht op.

2
2
  • 330 ml tomato frito
  • 600 g 1 minuut basmatirijst

Breng de tomato frito en het artisjokvocht aan de kook, voeg de rijst toe, draai het vuur laag en warm 5 min. mee. Laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

3
3
  • 2 courgettes

Halveer ondertussen de courgette(s) in de lengte en halveer de helften nogmaals in de lengte. Snijd in stukken van 4 cm.

4
4
  • 125 g mozzarella

Snijd de artisjokharten in kwarten. Snijd de mozzarella in kleine blokjes.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 200 g wokgarnalen met knoflook
  • 4 el arrabbiata pesto

Verhit de olie in een wok en roerbak de courgette 5 min. Voeg de artisjokharten, garnalen en pesto toe en roerbak nog 2 min.

6
6
  • 15 g basilicum

Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in stukjes. Voeg de rijst met de helft van het basilicum toe aan de groenten en schep samen met de mozzarella om.

7
7

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de tomatenrisotto met de rest van het basilicum en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.