Pan­nen­koe­ken van hüt­ten­kä­se

Ontbijten met pannenkoeken en fruit: lekker en verantwoord.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Ontbijten met pannenkoeken en fruit: lekker en verantwoord. 4 personen
3 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de hüttenkäse, bloem en eieren in een kom tot een samenhangend geheel. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan. Maak 2 pannenkoekjes per persoon. Schep per keer maximaal 4 hoopjes beslag in de pan en bak 3 min. met de deksel op de pan of afgedekt met aluminiumfolie op laag vuur. Keer om. Bak de pannenkoekjes zonder deksel op de pan nog 3 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Maak zo zoveel pannenkoekjes als je nodig hebt.
  2. Maak ondertussen de aardbeien schoon en halveer ze. Verdeel de pannenkoekjes, aardbeien en yoghurt over de borden en besprenkel met de honing.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 435 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 4 2016

Pannenkoeken van hüttenkäse

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pan­nen­koe­ken van hüt­ten­kä­se

1
1
  • 400 g hüttenkäse
  • 100 g bloem
  • 2 eieren

Meng de hüttenkäse, bloem en eieren in een kom tot een samenhangend geheel.

2
2
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een grote koekenpan.

3
3

Maak 2 pannenkoekjes per persoon. Schep per keer maximaal 4 hoopjes beslag in de pan en bak 3 min. met de deksel op de pan of afgedekt met aluminiumfolie op laag vuur.

4
4

Keer de pannenkoekjes om. Bak zonder deksel op de pan nog 3 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Maak zo zoveel pannenkoekjes als je nodig hebt.

5
5
  • 250 g aardbeien
  • 170 g Griekse yoghurt
  • 4 el bloemenhoning

Maak ondertussen de aardbeien schoon en halveer ze. Verdeel de pannenkoekjes, aardbeien en yoghurt over de borden en besprenkel met de honing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.