Fala­fel met fris­se to­ma­ten­sa­la­de

Zin in een dagje vega? Probeer deze authentiek gekruide falafelballetjes. Ook nog eens snel klaar!

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zin in een dagje vega? Probeer deze authentiek gekruide falafelballetjes. Ook nog eens snel klaar! 4 personen
3 34

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 1/5 van de olie in een koekenpan en bak de falafel in 5 min. goudbruin. Neem de falafel uit de pan en houd warm onder een bord. Meng ondertussen de ras el hanout met 2/5 van de olie en bestrijk de wraps ermee. Verwarm de wraps in delen in een hapjespan. Houd warm onder een bord.
  2. Snijd ondertussen de tomaten en cherrytomaten in plakjes en de ui in dunne ringen. Verdeel over een platte schaal en besprenkel met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de munt fijn en meng tweederde ervan met de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de tomatensalade met de rest van de munt. Serveer de wraps, falafel en yoghurt apart.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 930 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 4 2016

Falafel met frisse tomatensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fala­fel met fris­se to­ma­ten­sa­la­de

1
1
  • 1 el olijfolie
  • 468 g falafelballetjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel in 5 min. goudbruin. Neem de falafel uit de pan en houd warm onder een bord.

2
2
  • 1 el ras el hanout
  • 2 el olijfolie
  • 12 miniwraps

Meng ondertussen de ras el hanout met de olie en bestrijk de wraps ermee. Verwarm de wraps in delen in een hapjespan. Houd warm onder een bord.

3
3
  • 5 tomaten
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 rode ui

Snijd ondertussen de tomaten en cherrytomaten in plakjes en de ui in dunne ringen.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verdeel over een platte schaal en besprenkel met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 15 g munt
  • 250 ml milde yoghurt

Snijd de munt fijn en meng twee derde ervan met de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Garneer de tomatensalade met de rest van de munt. Serveer de wraps, falafel en yoghurt apart.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.