Ge­gril­de bief­stuk met fris­se len­te­sa­la­de

Een salade met veel smaken: zoetzuur, pittig, een bittertje... lekker!

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Een salade met veel smaken: zoetzuur, pittig, een bittertje... lekker! 4 personen
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 4 el olie in 2 koekenpannen en bak de aardappeltjes op middelhoog vuur in 25 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Voeg eventueel naar smaak zout toe.
  2. Laat ondertussen de zilveruitjes uitlekken. Was de appels, snijd ze in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd de kwarten in dunne partjes. Verwijder het groen van de radijs, was de radijs en snijd in partjes. Meng de zilveruitjes, appel, radijs, andijvie en dressing in een grote kom en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Bestrijk de biefstuk dun met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de biefstuk in 6 min. rosé. Keer halverwege. Leg de biefstuk op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
  4. Serveer de biefstuk met de lentesalade en aardappeltjes.

Tip:

Heb je geen grillpan? Bak de biefstuk dan in een koekenpan.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Torres Viña brava rosado.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Gegrilde biefstuk met frisse lentesalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de bief­stuk met fris­se len­te­sa­la­de

1
1
  • 4 el (olijf)olie
  • 1200 g bakaardappeltjes

Verhit de olie in 2 koekenpannen en bak de aardappeltjes op middelhoog vuur in 25 min. goudbruin en gaar.

2
2

Schep regelmatig om. Voeg eventueel naar smaak zout toe.

3
3
  • 235 g Amsterdamse zilveruitjes
  • 2 jazz-appels

Laat ondertussen de zilveruitjes uitlekken. Was de appels, snijd ze in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd de kwarten in dunne partjes.

4
4
  • 1 bosje radijs

Verwijder het groen van de radijs, was de radijs en snijd in partjes.

5
5
  • 250 g andijvie
  • 100 ml Amelander Verse sladressing

Meng de zilveruitjes, appel, radijs, andijvie en dressing in een grote kom en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 4 biefstukken
  • 1 el (olijf)olie

Bestrijk de biefstuk dun met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout.

7
7

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de biefstuk in 6 min. rosé. Keer halverwege.

8
8

Leg de biefstuk op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.

9
9

Serveer de biefstuk met de lentesalade en aardappeltjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.