Gnoc­chi met ro­mi­ge au­ber­gi­ne al for­mag­gio

Bekend en toch weer anders. Aubergine met als twist... Hollandse oude kaas!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 660 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Bekend en toch weer anders. Aubergine met als twist... Hollandse oude kaas! 4 personen
4 47

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de mozzarella in blokjes. Snijd de aubergines in plakken van een ½ cm breed. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan en bak de aubergine in porties op hoog vuur in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Doe tussendoor nog 2 el olie in de pan. Laat de aubergine uitlekken op een bord bedekt met keukenpapier.
  2. Verdeel ondertussen ⅓ van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Leg de helft van de aubergine erop en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de helft van de mozzarella en vervolgens ⅓ van de tomatensaus erover. Leg de rest van de aubergine erop en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de rest van de mozzarella en vervolgens de rest van de saus erover. Bestrooi met de oude kaas. Bak ca. 30 min. in de oven.
  3. Verhit de rest van de olie in 2 koekenpannen en bak de gnocchi in 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep om met de rucola.
  4. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en bestrooi de aubergine al formaggio ermee. Serveer met de gnocchi.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht een dag van tevoren bereiden, maar bak het dan nog niet. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak op de dag zelf ca. 30 min. in de oven op 180 °C.

combinatietip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Farnese Fantini Sangiovese.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 101 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 2.355 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 37 2016, Allerhande Box

Gnocchi met romige aubergine al formaggio

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi met ro­mi­ge au­ber­gi­ne al for­mag­gio

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 125 g mozzarella
  • 2 aubergines

Snijd de mozzarella in blokjes. Snijd de aubergines in plakken van een ½ cm breed.

3
3
  • 2 el (olijf)olie

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de aubergine in porties op hoog vuur in 4 min. goudbruin. Keer halverwege.

4
4
  • 2 el (olijf)olie

Doe tussendoor de olie in de pan. Laat de aubergine uitlekken op een bord bedekt met keukenpapier.

5
5
  • 240 ml gezeefde tomaten met basilicum

Verdeel ondertussen de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Leg de helft van de aubergine erop en bestrooi met peper en eventueel zout.

6
6
  • 240 ml gezeefde tomaten met basilicum

Verdeel de helft van de mozzarella en vervolgens de tomatensaus erover. Leg de rest van de aubergine erop en bestrooi met peper en eventueel zout.

7
7
  • 240 ml gezeefde tomaten met basilicum
  • 90 g gemalen oude kaas 48+

Verdeel de rest van de mozzarella en vervolgens de saus erover. Bestrooi met de oude kaas. Bak ca. 30 min. in de oven.

8
8
  • 4 el (olijf)olie
  • 1 kg gnocchi

Verhit de olie in 2 koekenpannen en bak de gnocchi in 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 75 g rucola

Schep om met de rucola.

10
10
  • 15 g peterselie

Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en bestrooi de aubergine al formaggio ermee. Serveer met de gnocchi.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht een dag van tevoren bereiden, maar bak het dan nog niet. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak op de dag zelf ca. 30 min. in de oven op 180 °C.

combinatietip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Farnese Fantini Sangiovese.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.