Run­der­chi­po­la­ta­worst­jes met knol­sel­de­rij­pu­ree

Dit is niet zomaar puree: hij is een tikkie zoet en héérlijk romig.

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dit is niet zomaar puree: hij is een tikkie zoet en héérlijk romig. 4 personen
3 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de knolselderij en snijd in stukjes van 2 x 2 cm. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Kook de knolselderij en knoflook, peper en eventueel zout in ruim water in 20 min. gaar.
  2. Doe ondertussen de bonen in een vergiet en spoel af. Laat goed uitlekken en voeg de laatste 3 min. toe aan de knolselderij.
  3. Maak ondertussen de salade. Was de tomaten en snijd in dunne partjes. Halveer de paprika en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in de lengte in reepjes. Haal de blaadjes van de sla los en snijd in de lengte in reepjes. Meng met de dressing in een grote kom en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de worstjes in 8 min. gaar. Keer regelmatig.
  5. Giet de knolselderij en bonen af. Voeg de melk en boter toe en pureer met de staafmixer tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Verdeel de puree, salade en worstjes over de borden.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Terra Viva Pinot Grigio Organic.

video

Vlees gril­len

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 895 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Runderchipolataworstjes met knolselderijpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Run­der­chi­po­la­ta­worst­jes met knol­sel­de­rij­pu­ree

1
1
  • 1 knolselderij
  • 2 tenen knoflook

Schil de knolselderij en snijd in stukjes van 2 x 2 cm. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

Knolselderij snijden

Instructievideo

00:44 min.

2
2

Kook de knolselderij en knoflook, peper en eventueel zout in ruim water in 20 min. gaar.

3
3
  • 400 g cannellinibonen

Doe ondertussen de bonen in een vergiet en spoel af. Laat goed uitlekken en voeg de laatste 3 min. toe aan de knolselderij.

4
4
  • 250 g trostomaten

Maak ondertussen de salade. Was de tomaten en snijd in dunne partjes.

5
5
  • 1 groene paprika

Halveer de paprika en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in de lengte in reepjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

6
6
  • 4 kropjes babyromainesla
  • 120 ml honing-mosterddressing

Haal de blaadjes van de sla los en snijd in de lengte in reepjes. Meng met de dressing in een grote kom en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 450 g runderchipolata

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de worstjes in 8 min. gaar. Keer regelmatig.

Vlees grillen

Instructievideo

00:39 min.

8
8
  • 50 ml melk
  • 30 g boter

Giet de knolselderij en bonen af. Voeg de melk en boter toe en pureer met de staafmixer tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Verdeel de puree, salade en worstjes over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.