Ka­bel­jauw­bur­ger met me­di­ter­ra­ne groen­ten

Dat is makkelijk, de aardappelen en vis samen de oven in.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Dat is makkelijk, de aardappelen en vis samen de oven in. 4 personen
3 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen, snijd in stukjes van 2 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de tijm, besprenkel met 2/3 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem na 15 min. uit de oven, schep om en leg de burgers ernaast.
  2. Was ondertussen de courgettes en snijd in partjes van 2 cm. Verhit de rest van de olie en bak de courgette, peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur. Voeg de wilde spinazie met rucola en venkel toe en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.
  3. Laat de olijvenplakjes uitlekken. Neem de aardappelen en burgers uit de oven en verdeel over de borden. Schep de olijven door het spinaziemengsel, verdeel over de borden en garneer met de witte kaas.

bereidingstip:

Kleine oven? Je kunt de burgers ook bakken in een koekenpan. Verhit boter of olie en bak ze op matig vuur in 8-10 min. gaar.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Moncaro Verdicchio del Castelli di Jesi.

video

Aard­ap­pe­len schil­len

Instructievideo - 01:08 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 765 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Kabeljauwburger met mediterrane groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw­bur­ger met me­di­ter­ra­ne groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen, snijd in stukjes van 2 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

Aardappelen schillen

Instructievideo

01:08 min.

3
3
  • 2 tl tijm
  • 4 el (arachide)olie

Bestrooi met de tijm, besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.

4
4
  • 4 kabeljauwburgers

Neem na 15 min. uit de oven, schep om en leg de burgers ernaast.

5
5
  • 2 courgettes
  • 2 el (arachide)olie

Was ondertussen de courgettes en snijd in partjes van 2 cm. Verhit de olie en bak de courgette, peper en eventueel zout 5 min. op hoog vuur.

6
6
  • 300 g wilde spinazie, rucola, venkel
  • 240 g zwarte olijven in plakjes

Voeg de wilde spinazie met rucola en venkel toe en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om. Laat de olijvenplakjes uitlekken.

7
7

Neem de aardappelen en burgers uit de oven en verdeel over de borden.

8
8
  • 100 g witte kaasblokjes

Schep de olijven door het spinaziemengsel, verdeel over de borden en garneer met de witte kaas.

bereidingstip:

Kleine oven? Je kunt de burgers ook bakken in een koekenpan. Verhit boter of olie en bak ze op matig vuur in 8-10 min. gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.