Krui­di­ge cur­ry met kip, zoe­te aard­ap­pel en boon­tjes

Gember + kokosmelk + vadouvan = een heerlijk geurend Indiaas gerecht.

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Gember + kokosmelk + vadouvan = een heerlijk geurend Indiaas gerecht. 4 personen
2 28

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • knoflookpers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe. Kook in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1½ x 1½ cm. Snijd de salade-ui in stukken van 3 cm, maar houd 1 salade-ui achter. Snijd de kip in stukjes van 2 cm. Schil de gember en snijd in plakken van ½ cm breed.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de vadouvan 1 min. Maak de knoflook schoon, pers erboven en voeg de plakjes gember toe. Voeg de stukjes salade-ui en kip toe en bak 3 min. mee. Voeg de zoete aardappel, kokosmelk, het water, het zout en de sperziebonen toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur in 12 min. garen met de deksel op de pan. Roer af en toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Halveer ondertussen de cherrytomaten. Voeg de laatste 5 min. toe aan de curry. Snijd de achtergehouden salade-ui in schuine ringetjes. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  5. Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry ernaast. Garneer met de rest van de salade-ui en de cashewnoot. Serveer de rode peper apart ernaast, zodat je deze naar smaak kunt toevoegen.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Lindeman’s South Africa Shiraz Cabernet Sauvignon.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 130 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box

Kruidige curry met kip, zoete aardappel en boontjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge cur­ry met kip, zoe­te aard­ap­pel en boon­tjes

1
1
  • 250 g pandanrijst

Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe. Kook in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2
2
  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 bosje salade-ui

Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1½ x 1½ cm. Snijd de salade-ui in stukken van 3 cm, maar houd 1 salade-ui achter.

3
3
  • 400 g scharrel kipdijfilets
  • 4 cm gember

Snijd de kip in stukjes van 2 cm. Schil de gember en snijd in plakken van ½ cm breed.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

4
4
  • 1 el (arachide)olie
  • 4 tl vadouvan
  • 2 tenen knoflook

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de vadouvan 1 min. Maak de knoflook schoon, pers erboven en voeg de plakjes gember toe.

5
5
  • 330 ml coconut cream
  • 200 ml kraanwater
  • ½ tl zout
  • 500 g gebroken sperziebonen

Voeg de stukjes salade-ui en kip toe en bak 3 min. mee. Voeg de zoete aardappel, kokosmelk, het water, het zout en de sperziebonen toe.

6
6

Breng aan de kook en laat op laag vuur in 12 min. garen met de deksel op de pan. Roer af en toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 250 g cherrytomaten

Halveer ondertussen de cherrytomaten. Voeg de laatste 5 min. toe aan de curry. Snijd de achtergehouden salade-ui in schuine ringetjes.

8
8
  • 1 rode peper

Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

9
9
  • 30 g cashewnoten

Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry ernaast. Garneer met de rest van de salade-ui. Hak de cashewnoten fijn en strooi over de borden.

10
10

Serveer de rode peper apart ernaast, zodat je deze naar smaak kunt toevoegen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.