Bart van Olp­hens Thai­se vis­koek­jes met chi­li­saus

Doe je ogen dicht en waan je in Thailand.

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais voorgerecht Doe je ogen dicht en waan je in Thailand. 4 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de kabeljauw, rode currypasta, gember, vissaus, koriander, rode peper, het ei, de knoflook, het limoensap, de helft van het limoenrasp en het paneermeel in een keukenmachine tot een gladde pasta.
  2. Meng de nog rauwe haricots verts, de helft van de bosui en de helft van de koriander door het mengsel.
  3. Maak met je handen platte koekjes van het mengsel met een diameter van ongeveer 10 centimeter en een dikte van 1 cm.
  4. Verhit een laag arachideolie in een diepe koekenpan. De precieze hoeveelheid olie hangt af van de diameter van je koekenpan, reken zoveel dat je koekjes straks half onderstaan.
  5. Leg de koekjes voorzichtig in de pan en bak ze aan beide kanten in 3-5 minuten goudbruin. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Bestrooi de koekjes met de rest van de bosui, koriander en het overgebleven limoenrasp.
  7. Serveer de koekjes met zoete chilisaus en eventueel met wat partjes limoen.

variatietip:

Houd je van minder pittig? Verwijder dan eerst de zaadlijsten uit de rode peper.

Tip:

Bron: Het viskookboek, Bart van Olphen.

video

Bart van Olp­hen - Thai­se vis­koek­jes

Allerhande kookt met... - 04:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.215 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid

Bart van Olphens Thaise viskoekjes met chilisaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bart van Olp­hens Thai­se vis­koek­jes met chi­li­saus

1
1
  • 500 g kabeljauwfilet
  • 1½ el rode currypasta
  • 2 cm gember
  • 2 el vissaus
  • 8 takjes koriander
  • 1 rode peper
  • 1 ei
  • 2 tenen knoflook
  • 1 limoen
  • 2 el paneermeel

Meng de kabeljauw, rode currypasta, gember, vissaus, koriander, rode peper, het ei, de knoflook, het limoensap, de helft van het limoenrasp en het paneermeel in een keukenmachine tot een gladde pasta.

2
2
  • 75 g haricots verts
  • 2 bosuien
  • 3 el koriander

Meng de nog rauwe haricots verts, de helft van de bosui en de helft van de koriander door het mengsel.

3
3

Maak met je handen platte koekjes van het mengsel met een diameter van ongeveer 10 centimeter en een dikte van 1 cm.

4
4
  • 1 liter arachideolie

Verhit een laag arachideolie in een diepe koekenpan. De precieze hoeveelheid olie hangt af van de diameter van je koekenpan, reken zoveel dat je koekjes straks half onderstaan.

5
5

Leg de koekjes voorzichtig in de pan en bak ze aan beide kanten in 3-5 minuten goudbruin. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

6
6

Bestrooi de koekjes met de rest van de bosui, koriander en het overgebleven limoenrasp.

7
7
  • 4 el zoete chilisaus

Serveer de koekjes met zoete chilisaus en eventueel met wat partjes limoen.

variatietip:

Houd je van minder pittig? Verwijder dan eerst de zaadlijsten uit de rode peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.