Me­di­ter­ra­ne braad­worst met oven­groen­ten

Wat een kleuren, op je bord is het al voorjaar!

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Wat een kleuren, op je bord is het al voorjaar! 4 personen
3 14

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd in de lengte in plakken van 1 cm breed. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 1 el olie. Bak in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
  2. Halveer ondertussen de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in halve ringen van 2 cm breed. Was de courgettes, snijd in de lengte in kwarten en snijd in stukken van 4 cm. Maak de knoflook schoon en snijd grof. Snijd elke worst in 3 schuine plakken.
  3. Neem na 15 min. de bakplaat uit de oven en schep de paprika, courgette, knoflook, worst, oregano en de rest van de olie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bak nog 20 min. in het midden van de oven.
  4. Halveer ondertussen de tomaatjes. Neem de bakplaat uit de oven en schep de tomaatjes door de groenten. Verdeel de groenten en worst over de borden.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Les Dauphins Côtes du Rhône rouge.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 730 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Mediterrane braadworst met ovengroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne braad­worst met oven­groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1.2 kg vastkokende aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in de lengte in plakken van 1 cm breed.

3
3
  • 1 el (arachide)olie

Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Bak in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

4
4
  • 1 gele paprika

Halveer ondertussen de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in halve ringen van 2 cm breed.

5
5
  • 2 courgettes
  • 2 tenen knoflook
  • 4 braadworsten gerookte paprika & oregano

Was de courgettes, snijd in de lengte in kwarten en snijd in stukken van 4 cm. Maak de knoflook schoon en snijd grof. Snijd elke worst in 3 schuine plakken.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

6
6
  • 2 tl oregano
  • 2 el (arachide)olie

Neem na 15 min. de bakplaat uit de oven en schep de paprika, courgette, knoflook, worst, oregano en de rest van de olie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bak nog 20 min. in het midden van de oven.

7
7
  • 250 g cherrytomaten

Halveer ondertussen de tomaatjes. Neem de bakplaat uit de oven en schep de tomaatjes door de groenten. Verdeel de groenten en worst over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.