Rijk­ge­vul­de In­do­ne­si­sche maal­tijd­soep

Maak de soep naar smaak af met ingrediënten die jij het lekkerst vindt.

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Maak de soep naar smaak af met ingrediënten die jij het lekkerst vindt. 4 personen
3 33

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was het citroengras. Verwijder het onderste stuk en de harde groene bladeren. Kneus de stengel met de achterkant van een mes en snijd in 3 stukken. Snijd de gember in dikke plakken. Snijd 5 cm van de steeltjes van de selderij en snijd de rest fijn.
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit het citroengras, de gember en selderijsteeltjes 2 min. Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat 25 min. op laag vuur zachtjes koken.
  3. Breng ondertussen een pan met water met wat zout aan de kook en voeg de rijst toe. Kook in 8 min. gaar. Giet af en laat staan tot gebruik.
  4. Schil en snijd ondertussen de aardappelen in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de kipfilet in dunne reepjes en voeg samen met de aardappel de laatste 10 min. toe aan de soep. Voeg de Chinese kool de laatste 5 min toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Breng ondertussen een steelpan met water aan de kook. Kook hierin de eieren 6 min. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze.
  6. Verdeel de hete soep over de kommen en schep de stukjes citroengras, gember en selderij eruit. Schep de gesneden selderij door de rijst. Doe de rijst, eieren, taugé en uitjes in aparte schaaltjes. Serveer direct en laat iedereen zijn eigen soep vullen.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Eten er kinderen mee? Verminder dan de hoeveelheid gember; dan vinden zij het lekkerder.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Cave de Beblenheim Pinot Gris.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 2.160 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Rijkgevulde Indonesische maaltijdsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijk­ge­vul­de In­do­ne­si­sche maal­tijd­soep

1
1
  • 2 stengels citroengras

Was het citroengras. Verwijder het onderste stuk en de harde groene bladeren. Kneus de stengel met de achterkant van een mes en snijd in 3 stukken.

2
2
  • 4 cm verse gember
  • 20 g selderij

Snijd de gember in dikke plakken. Snijd 5 cm van de steeltjes van de selderij en snijd de rest fijn.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

3
3
  • 1 el (arachide)olie

Verhit de olie in een soeppan en fruit het citroengras, de gember en selderijsteeltjes 2 min.

4
4
  • 2 liter water
  • 4 kippenbouillontabletten

Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat 25 min. op laag vuur zachtjes koken.

5
5
  • 250 g pandanrijst

Breng ondertussen een pan met water met wat zout aan de kook en voeg de rijst toe. Kook in 8 min. gaar. Giet af en laat staan tot gebruik.

6
6
  • 500 g zoete aardappelen
  • 365 g scharrel kipfilets

Schil en snijd ondertussen de aardappelen in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de kipfilet in dunne reepjes en voeg samen met de aardappel de laatste 10 min. toe aan de soep.

7
7
  • 200 g Chinese kool

Voeg de Chinese kool de laatste 5 min toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 4 eieren

Breng ondertussen een steelpan met water aan de kook. Kook hierin de eieren 6 min. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze.

9
9

Verdeel de hete soep over de kommen en schep de stukjes citroengras, gember en selderij eruit. Schep de gesneden selderij door de rijst.

10
10
  • 4 el gebakken uitjes
  • 125 g taugé

Doe de rijst, eieren, taugé en uitjes in aparte schaaltjes. Serveer direct en laat iedereen zijn eigen soep vullen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.