Quinoa-ha­ver­mout­pap met fram­boos en aard­bei

Havermout en quinoa geven je genoeg energie om de ochtend door te komen. Een echt powerontbijt.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Havermout en quinoa geven je genoeg energie om de ochtend door te komen. Een echt powerontbijt. 4 personen
3 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Doe ondertussen de havermout en amandelmelk in een steelpan en breng aan de kook. Laat al roerend op laag vuur in 10 min. inkoken tot een dunne pap. Voeg de quinoa toe.
  2. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien. Hak de amandelen grof. Verdeel de pap over de kommen en verdeel de aardbeien, amandelen en frambozen erover.

variatietip:

Je kunt de amandelmelk ook vervangen door rijst-kokosnootdrink (pak 1 liter, Provamel) en de havermout dan serveren met stukjes verse ananas en kokosnoot chunks.

variatietip:

De havermout is ook lekker met kaneel, geraspte appel en grofgehakte pecannoten. Of met blauwe bessen, gojibessen en pompoenpitten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 215 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Quinoa-havermoutpap met framboos en aardbei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa-ha­ver­mout­pap met fram­boos en aard­bei

1
1
  • 100 g quinoa

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2
2
  • 80 g glutenvrije havermout
  • 700 ml amandelmelk

Doe ondertussen de havermout en amandelmelk in een steelpan en breng aan de kook.

3
3

Laat al roerend op laag vuur in 10 min. inkoken tot een dunne pap. Voeg de quinoa toe.

4
4
  • 20 aardbeien
  • 2 el ongebrande amandelen

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien. Hak de amandelen grof.

5
5
  • 8 el frambozen

Verdeel de pap over de kommen en verdeel de aardbeien, amandelen en frambozen erover.

variatietip:

Je kunt de amandelmelk ook vervangen door rijst-kokosnootdrink (pak 1 liter, Provamel) en de havermout dan serveren met stukjes verse ananas en kokosnoot chunks.

variatietip:

De havermout is ook lekker met kaneel, geraspte appel en grofgehakte pecannoten. Of met blauwe bessen, gojibessen en pompoenpitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.