Tos­ti ma­kreel-avo­ca­do

Makreel op een tosti? Moet je eens proberen!

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Makreel op een tosti? Moet je eens proberen! 4 personen
3 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Scheur de makreel in stukjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes. Snijd de tomaten in plakjes. Rasp de cheddar. Beleg de helft van de sneetjes brood achtereenvolgens met cheddar, makreel, avocado, tomaat en weer cheddar. Leg de rest van de sneetjes erop en druk stevig aan. Besmeer de buitenkanten van het brood met de boter.
  2. Verhit per 2 tosti's een koekenpan zonder olie of boter en bak de tosti’s op 1 kant op laag vuur in 4 min. krokant. Keer om en bak nog 4 min. Knip ondertussen de tuinkers. Snijd de tosti’s schuin doormidden en leg op een bord. Bestrooi met de tuinkers en serveer de dijonnaise ernaast.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 665 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Tosti makreel-avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tos­ti ma­kreel-avo­ca­do

1
1
  • 100 g graatloze makreelfilet

Scheur de makreel in stukjes.

2
2
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

3
3
  • 4 tastytom-trostomaten
  • 120 g Ilchester Cheddar tophat 48+

Snijd de tomaten in plakjes. Rasp de cheddar.

4
4
  • 8 sneetjes speltbrood

Beleg de helft van de sneetjes brood achtereenvolgens met cheddar, makreel, avocado, tomaat en weer cheddar. Leg de rest van de sneetjes erop en druk stevig aan.

5
5
  • 2 el boter

Besmeer de buitenkanten van het brood met de boter.

6
6

Verhit per 2 tosti's een koekenpan zonder olie of boter en bak de tosti’s op 1 kant op laag vuur in 4 min. krokant. Keer om en bak nog 4 min.

7
7
  • ½ bakje tuinkers
  • 1 el dijonnaise

Knip ondertussen de tuinkers. Snijd de tosti’s schuin doormidden en leg op een bord. Bestrooi met de tuinkers en serveer de dijonnaise ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.