Len­te­groen­ten met gei­ten­kaas-ho­ning­raat­dip

Met een heerlijk zachte dip zijn groenten meer dan welkom bij de borrel!

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch borrelhapje Met een heerlijk zachte dip zijn groenten meer dan welkom bij de borrel! 4 personen
3 8

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verkruimel de geitenkaas en meng met de zure room, mosterd en honingraat tot een dipsaus. Voeg eventueel wat water toe om de saus wat smeuïger te maken. Schep er ¾ van de tuinkers door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de rest van de tuinkers.
  2. Halveer de snackkomkommers en de geschrapte worteltjes in de lengte en doe in kommetjes. Snijd het loof van de radijs, maar laat 2 cm zitten. Serveer de dipsaus, kommetjes groenten en radijs op een houten snijplank of grote schaal.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 195 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Lentegroenten met geitenkaas-honingraatdip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Len­te­groen­ten met gei­ten­kaas-ho­ning­raat­dip

1
1
  • 125 g geitenkaas naturel 45+
  • 125 g zure room
  • 1 el grove mosterd
  • 1 tl honingraat

Verkruimel de geitenkaas en meng met de zure room, mosterd en honingraat tot een dipsaus. Voeg eventueel wat water toe om de saus wat smeuïger te maken.

2
2
  • 1 bakje tuinkers

Schep er ¾ van de tuinkers tuinkers door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de rest van de tuinkers.

3
3
  • 200 g snackkomkommers
  • 150 g geschrapte worteltjes
  • ½ bosje radijs

Halveer de snackkomkommers en de geschrapte worteltjes in de lengte en doe in kommetjes. Snijd het loof van de radijs, maar laat 2 cm zitten.

4
4

Serveer de dipsaus, kommetjes groenten en radijs op een houten snijplank of grote schaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.