Aard­ap­pel-bie­ten­rös­ti met ve­ga-ki­pra­gout

Dagje vega met ragout? Dat kan! Een lekkere combi met de knapperige rösti.

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dagje vega met ragout? Dat kan! Een lekkere combi met de knapperige rösti. 4 personen
3 21

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor 180 °C. Schil en rasp de aardappelen en bieten met de fijne rasp van de keukenmachine. Schep het karwijzaad en de helft van de bloem erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Knijp het overtollige vocht eruit (of druk in een zeef het vocht eruit met de achterkant van een lepel). Maak met je handen 3 platte koekjes per persoon van het mengsel. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 1 el olie en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.
  2. Snipper ondertussen de ui. Halveer de courgette in de lengte en snijd in plakjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de courgette en vegakipstukjes toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de rest van de bloem toe en laat 2 min. garen. Schep regelmatig om. Verkruimel de bouillontablet boven de pan en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. koken. Voeg meer water toe als de ragout te dik is. Snijd ondertussen de selderij fijn en schep door de ragout.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 405 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel-bie­ten­rös­ti met ve­ga-ki­pra­gout

1
1

Verwarm de oven voor 180 °C.

2
2
  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 300 g rauwe bieten

Schil en rasp de aardappelen en bieten met de fijne rasp van de keukenmachine.

3
3
  • 2 tl karwijzaad
  • 2 el bloem

Schep het karwijzaad en de bloem erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4

Knijp het overtollige vocht eruit (of druk in een zeef het vocht eruit met de achterkant van een lepel). Maak met je handen 3 platte koekjes per persoon van het mengsel.

5
5
  • 1 el olijfolie

Verdeel de koekjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.

6
6
  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 1 el olijfolie

Snipper ondertussen de ui. Halveer de courgette in de lengte en snijd in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

7
7
  • 320 g vegetarische kipstuckjes
  • 2 el bloem

Voeg de courgette en vegakipstukjes toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de rest van de bloem toe en laat 2 min. garen. Schep regelmatig om.

8
8
  • ½ groentebouillontablet
  • 250 ml water

Verkruimel de bouillontablet boven de pan en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. koken.

9
9
  • 20 g selderij

Voeg meer water toe als de ragout te dik is. Snijd ondertussen de selderij fijn en schep door de ragout.

10
10
  • 2 el olijfolie

Neem de röstikoekjes uit de oven. Verhit de olie in een koekenpan en bak ze in delen in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant.

11
11

Serveer met de ragout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.