Oven­scho­tel van ve­ga­ge­hakt, sper­zie­bo­nen en pu­ree

Ieder z'n eigen ovenschaaltje met smeuïge aardappelpuree, verse groenten en heerlijk vegagehakt.

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Ieder z'n eigen ovenschaaltje met smeuïge aardappelpuree, verse groenten en heerlijk vegagehakt. 4 personen
3 26

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper
  • 4 eenpersoonsovenschaaltjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af, maar vang wat van het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Kook ondertussen de sperziebonen in een pan water in 6 min. beetgaar. Giet af. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de tomaat, knoflook en het gehakt 5 min. Voeg de sperziebonen en mosterd toe en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Vet de ovenschaaltjes in. Verdeel het gehaktmengsel over de ovenschalen en verdeel de puree erover. Strijk de aardappelpuree glad met de achterkant van een lepel. Besprenkel met de rest van de olie en verdeel het amandelschaafsel en de paprikapoeder erover. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 555 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel van vegagehakt, sperziebonen en puree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel van ve­ga­ge­hakt, sper­zie­bo­nen en pu­ree

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af, maar vang een deel van het kookvocht op.

3
3

Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 500 g gebroken sperziebonen
  • 6 trostomaten
  • 2 tenen knoflook

Kook ondertussen de sperziebonen in een pan water in 6 min. beetgaar. Giet af. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5
  • 1 el olijfolie
  • 350 g vega fijngehakt

Verhit de olie in een hapjespan en bak de tomaat, knoflook en het gehakt 5 min.

6
6
  • 2 el grove mosterd

Voeg de sperziebonen en mosterd toe en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 1 el boter

Vet de ovenschaaltjes in.

8
8

Verdeel het gehaktmengsel over de ovenschaaltjes en verdeel de puree erover. Strijk de aardappelpuree glad met de achterkant van een lepel.

9
9
  • 1 el olijfolie
  • 20 g amandelschaafsel
  • 1 tl paprikapoeder

Besprenkel met de olie en verdeel het amandelschaafsel en de paprikapoeder erover. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.