Spa­ghet­ti met spi­na­zie­bal­le­tjes

Geen balletjes gehakt, maar balletjes van spinazie en Parmezaanse kaas. Een heerlijke combi met de tomaat en rode peper.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 760 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Geen balletjes gehakt, maar balletjes van spinazie en Parmezaanse kaas. Een heerlijke combi met de tomaat en rode peper. 4 personen
3 31

Ingrediënten

Keukenspullen
  • zeef
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Verhit wat olie in een hapjespan en voeg de knoflook toe en de spinazie in delen. Doe in een zeef en druk met de achterkant van een pollepel het vocht eruit. Snijd de spinazie fijn en druk opnieuw met de achterkant van een pollepel zo veel mogelijk vocht eruit. Verkruimel ondertussen de beschuiten en rasp de Parmezaanse kaas.
  2. Meng de beschuit en twee derde van de Parmezaanse kaas met de spinazie, rozemarijn en het ei in een kom tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met peper en eventueel zout en draai er met vochtige handen balletjes van. Houd 6 balletjes per persoon aan. Verdeel de spinazieballetjes en tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 el olie en bak in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar.
  3. Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper, halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in halve ringetjes. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang wat kookvocht op. Meng de pasta met de rode peper en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken.
  4. Verdeel de spaghetti over de borden. Verdeel de spinazieballetjes en tomaten erover en garneer met de rest van de Parmezaanse kaas.

combinatietip:

Lekker met basilicum.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 285 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti met spinazieballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met spi­na­zie­bal­le­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 600 g spinazie

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en voeg de knoflook toe. Voeg de spinazie in delen toe.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3

Doe in een zeef en druk met de achterkant van een pollepel het vocht eruit. Snijd de spinazie fijn en druk opnieuw met de achterkant van een pollepel zo veel mogelijk vocht eruit.

4
4
  • 5 beschuiten
  • 65 g Parmezaanse kaas

Verkruimel ondertussen de beschuiten en rasp de Parmezaanse kaas.

5
5
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 ei

Meng de beschuit en de Parmezaanse kaas met de spinazie, rozemarijn en het ei in een kom tot een samenhangend geheel.

6
6

Breng het mengsel op smaak met peper en eventueel zout en draai er met vochtige handen balletjes van. Houd 6 balletjes per persoon aan.

7
7
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 el extra vierge olijfolie

Verdeel de spinazieballetjes en tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bak in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar.

8
8
  • 1 rode peper

Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper, halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in halve ringetjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

9
9
  • 500 g verse spaghetti all'uovo

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang wat van het kookvocht op.

10
10
  • 5 el extra vierge olijfolie

Meng de pasta met de rode peper en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken.

11
11
  • 35 g Parmezaanse kaas

Rasp de rest van de Parmezaanse kaas. Verdeel de spaghetti over de borden. Verdeel de spinazieballetjes en tomaten erover en garneer met de geraspte kaas.

combinatietip:

Lekker met basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.