Brood­je spi­na­zie­bur­ger met spits­kool­sa­la­de

Wat eten we vanavond? Een verantwoorde maaltijd: groenteburger met feta op brood. Lekker!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 545 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Wat eten we vanavond? Een verantwoorde maaltijd: groenteburger met feta op brood. Lekker! 4 personen
4 37

Ingrediënten

Keukenspullen
  • zeef
  • staafmixer
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 1 el olie in een hapjespan en voeg de spinazie in delen toe. Laat al omscheppend op middelhoog vuur in 5 min. slinken. Doe de spinazie in een zeef en druk met de achterkant van een pollepel het vocht eruit. Snijd de spinazie fijn en druk opnieuw met de achterkant van een pollepel zo veel mogelijk vocht eruit.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken. Maal de kikkererwten, pijnboompitten, picadillo en het ei grof met de staafmixer. Schep de spinazie door het mengsel en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm met vochtige handen burgers van het mengsel. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
  3. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen. Meng met het citroenrasp, per persoon 0.5 el citroensap, de spitskool en de rest van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de feta. Snijd de broodjes overlangs doormidden. Leg op elk broodje een schepje koolsalade, een spinazieburger, wat feta en eventueel nog wat salade. Serveer de rest van de salade er apart bij.

combinatietip:

Lekker met pikante hummus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 670 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Broodje spinazieburger met spitskoolsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je spi­na­zie­bur­ger met spits­kool­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 400 g wilde spinazie

Verhit de olie in een hapjespan en voeg de spinazie in delen toe. Laat al omscheppend op middelhoog vuur in 5 min. slinken.

3
3

Doe de spinazie in een zeef en druk met de achterkant van een pollepel het vocht eruit.

4
4

Snijd de spinazie fijn en druk opnieuw met de achterkant van een pollepel zo veel mogelijk vocht eruit.

5
5
  • 400 g kikkererwten
  • 40 g pijnboompitten
  • 2 tl picadillo
  • 1 ei

Laat de kikkererwten uitlekken. Maal de kikkererwten, pijnboompitten, picadillo en het ei grof met de staafmixer.

6
6

Schep de spinazie door het mengsel en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 1 el olijfolie

Vorm met vochtige handen burgers van het mengsel. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

8
8
  • 1 citroen
  • 1 kleine rode ui

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen.

9
9
  • 300 g gesneden spitskool
  • 2 el olijfolie

Meng de ui met het citroenrasp, per persoon 0.5 el citroensap, de spitskool en de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 100 g feta
  • 4 meergranenbollen

Verkruimel de feta. Snijd de broodjes overlangs doormidden.

11
11

Leg op elk broodje een schepje koolsalade, een spinazieburger, wat feta en eventueel nog wat salade. Serveer de rest van de salade er apart bij.

combinatietip:

Lekker met pikante hummus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.