Spi­na­zie-pan­piz­za met lams­worst­jes en krui­den­saus

De ene helft van de spinazie gaat in de bodem, de andere in de saus: met spinazie kun je álles!

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De ene helft van de spinazie gaat in de bodem, de andere in de saus: met spinazie kun je álles! 4 personen
3 63

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de worstjes in 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  2. Snijd ondertussen de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Houd het groen apart. Halveer de knollen en snijd in dunne plakken. Voeg de venkel de laatste 8 min. samen met de tomatenblokjes toe aan de worstjes en bak mee. Neem de worstjes uit de pan, snijd elk in 3 stukken en doe weer terug in de pan.
  3. Snijd ondertussen de helft van de spinazie fijn. Meng met het meel, 150 ml yoghurt en het zout en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 4 gelijke porties en rol elk stuk op een met bloem bestoven werkblad uit tot een pizzabodem van Ø 18 cm.
  4. Verhit 2 koekenpannen met in elk 1 el olie en bak 2 pizzabodems in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Herhaal met de rest van de pizzabodems. Houd de pizzabodems warm op een bord onder aluminiumfolie.
  5. Doe de rest van de spinazie en de rest van de yoghurt, de dille en knoflook in de beker van de staafmixer en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Verdeel de panpizza’s over de borden, schep er het worstjes-venkelmengsel op en besprenkel met de kruidenknoflookyoghurt.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.145 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Spinazie-panpizza met lamsworstjes en kruidensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie-pan­piz­za met lams­worst­jes en krui­den­saus

1
1
  • 1 el olijfolie
  • 270 g lamsworstjes

Verhit de olie in een hapjespan en bak de worstjes in 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

2
2
  • 2 venkelknollen

Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen. Houd het groen apart. Halveer de knollen en snijd in dunne plakken.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

3
3
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de venkel de laatste 8 min. samen met de tomatenblokjes toe aan de worstjes en bak mee.

4
4

Neem de worstjes uit de pan, snijd elk in 3 stukken en doe weer terug in de pan.

5
5
  • 100 g babyspinazie
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 ml milde yoghurt
  • 1½ tl zout

Snijd ondertussen de spinazie fijn. Meng met het meel, de yoghurt en het zout en kneed tot een samenhangend deeg.

6
6
  • 2 snufjes bloem om te bestuiven

Verdeel in gelijke porties en rol elk stuk op een met bloem bestoven werkblad uit tot een pizzabodem van Ø 18 cm.

7
7
  • 2 el olijfolie

Verhit 2 koekenpannen met in elk 1 el olie en bak 2 pizzabodems in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

8
8
  • 2 el olijfolie

Herhaal met de rest van de pizzabodems. Houd de pizzabodems warm op een bord onder aluminiumfolie.

9
9
  • 100 g babyspinazie
  • 150 g milde yoghurt
  • 7½ g dille
  • 1 teen knoflook

Doe de spinazie, yoghurt, dille en knoflook in de beker van de staafmixer en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Verdeel de panpizza’s over de borden, schep er het worstjes-venkelmengsel op en besprenkel met de kruidenknoflookyoghurt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.