Ja­mie Oli­vers ge­bak­ken ei­e­ren met ge­pof­te bo­nen, to­maat­jes & ri­cot­ta op toast

Een keer wat anders op de ontbijttafel? Jamie bakt zijn eieren met bonen, kaas én tomaat.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels ontbijt Een keer wat anders op de ontbijttafel? Jamie bakt zijn eieren met bonen, kaas én tomaat. 2 personen
4 4

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tomaatjes doormidden en hussel ze met het citroensap, de olie en een snufje zeezout door elkaar. Pluk de basilicumblaadjes (houd de kleinste blaadjes apart als garnering) en schep ze door de tomaatjes. Laat een paar minuten staan.
  2. Zet ondertussen een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Laat de bonen uitlekken. Doe de bonen met het venkelzaad en een snufje zwarte peper in de pan en schud ze ongeveer 5 min. regelmatig om, het is de bedoeling dat de bonen schroeien en openbarsten. Voeg de aangemaakte tomaatjes met het water toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat alles 1 min. op hoog vuur flink pruttelen.
  3. Breek er aan beide kanten een ei bij. Leg een deksel of stuk aluminiumfolie op de pan. Draai het vuur halfhoog en laat de eieren zachtjes bakken: 3 tot 4 min. voor zachte dooiers, iets langer als je de eieren liever doorbakken hebt. Rooster ondertussen het brood.
  4. Verdeel de ricotta over de sneetjes warme toast en serveer ze naast de gebakken eieren met bonen. Strooi er het apart gehouden basilicum over en ga meteen aan tafel.

serveertip:

Serveer dit gerecht eens met een drupje balsamico-crème en/of een scheutje pittige chilisaus. Dit maakt het nog lekkerder.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Jamie Olivers gebakken eieren met gepofte bonen, tomaatjes & ricotta op toast

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ja­mie Oli­vers ge­bak­ken ei­e­ren met ge­pof­te bo­nen, to­maat­jes & ri­cot­ta op toast

1
1
  • ½ citroen
  • 250 g rijpe tomaatjes
  • 1 el extra vierge olijfolie

Pers de citroen uit. Snijd de tomaatjes doormidden en hussel ze met het citroensap, de olie en een snufje zeezout door elkaar.

2
2
  • 4 takjes verse basilicum

Pluk de basilicumblaadjes (houd de kleinste blaadjes apart als garnering) en schep ze door de tomaatjes. Laat een paar minuten staan.

3
3
  • 400 g cannellinibonen

Zet ondertussen een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Laat de bonen uitlekken.

4
4
  • 1 snufje venkelzaad

Doe de bonen met het venkelzaad en een snufje zwarte peper in de pan en schud ze 5 min. regelmatig om, totdat de bonen schroeien en openbarsten.

5
5
  • 100 ml water

Voeg de aangemaakte tomaatjes met het water toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat alles 1 min. op hoog vuur flink pruttelen.

6
6
  • 2 grote eieren

Breek er aan beide kanten een ei bij. Leg een deksel of stuk aluminiumfolie op de pan.

7
7

Draai het vuur halfhoog en laat de eieren zachtjes bakken: 3 tot 4 min. voor zachte dooiers, iets langer als je de eieren liever doorbakken hebt.

8
8
  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 2 ricotta

Rooster ondertussen het brood. Verdeel de ricotta over de sneetjes warme toast en serveer ze naast de gebakken eieren met bonen.

9
9

Strooi er het apart gehouden basilicum over en ga meteen aan tafel.

serveertip:

Serveer dit gerecht eens met een drupje balsamico-crème en/of een scheutje pittige chilisaus. Dit maakt het nog lekkerder.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.