Ja­mie Oli­vers ge­roos­ter­de ha­ver­mout met man­go, blau­we bes­sen & yog­hurt

Hoe je de dag goed begint? Met yoghurt met fruit, maar dan wel op z'n Jamie's!

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Hoe je de dag goed begint? Met yoghurt met fruit, maar dan wel op z'n Jamie's! 1 personen
4 11

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de havermout met het venkelzaad en de kokosvlokken in een koekenpan op matig vuur tot ze goudbruin zijn en heerlijk ruiken, hussel ze regelmatig door elkaar. Doe de geroosterde havermoutmix in een kom en schep er de yoghurt op.
  2. Zet de pan terug op het vuur, doe de blauwe bessen erin met een flinke scheut water. Laat de bessen een paar minuten koken tot ze openbarsten en je een schenkbare saus hebt, en schep het geheel op de yoghurt.
  3. Snijd een van de wangen van de mango af en kerf het vruchtvlees hiervan kruislings in. Snijd niet te diep, zodat de blokjes, wanneer je de schil binnenstebuiten drukt, als een soort egel naar buiten komen te staan (bewaar de rest van de mango voor een andere keer). Pel en snijd de banaan in plakjes en besprenkel ze evenals de mango met een kneepje limoensap. Doe de banaan en de mango-egel in de kom en ga meteen aan tafel.

variatietip:

Voeg een paar drupjes rozenwater toe als je de blauwe bessen met water in de pan doet. Dit maakt de bessen lekker geparfumeerd.

combinatietip:

Maak dit ontbijtgerecht nog lekkerder en druppel er voor het serveren een lepeltje (manuka)honing over.

video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 35 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ja­mie Oli­vers ge­roos­ter­de ha­ver­mout met man­go, blau­we bes­sen & yog­hurt

1
1
  • 50 g havermout
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl kokosvlokken

Rooster de havermout met het venkelzaad en de kokosvlokken in een koekenpan op matig vuur tot ze goudbruin zijn en heerlijk ruiken.

2
2

Hussel ze regelmatig door elkaar.

3
3
  • 2 el volle yoghurt

Doe de geroosterde havermoutmix in een kom en schep er de yoghurt op.

4
4
  • 50 g blauwe bessen
  • 250 ml water

Zet de pan terug op het vuur, doe de blauwe bessen erin met de flinke scheut water.

5
5

Laat de bessen een paar minuten koken tot ze openbarsten en je een schenkbare saus hebt, en schep het geheel op de yoghurt.

6
6
  • 1 eetrijpe mango

Snijd een van de wangen van de mango af en kerf het vruchtvlees hiervan kruislings in.

Mango snijden

Instructievideo

01:02 min.

7
7

Snijd niet te diep, zodat de blokjes, wanneer je de schil binnenstebuiten drukt, als een soort egel naar buiten komen te staan.

8
8
  • ½ banaan
  • ½ limoen

Pel en snijd de banaan in plakjes en besprenkel ze evenals de mango met een kneepje limoensap.

9
9

Doe de banaan en de mango-egel in de kom en ga meteen aan tafel.

variatietip:

Voeg een paar drupjes rozenwater toe als je de blauwe bessen met water in de pan doet. Dit maakt de bessen lekker geparfumeerd.

combinatietip:

Maak dit ontbijtgerecht nog lekkerder en druppel er voor het serveren een lepeltje (manuka)honing over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.