Ita­li­aan­se olijf­olie

Zelfgemaakte olijfolie. Lekker bij pasta’s, salades of om brood in te dippen.

  • bijgerecht
  • 1 stuk
  • 135 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Zelfgemaakte olijfolie. Lekker bij pasta’s, salades of om brood in te dippen. 1 stuks
1 1

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de olijfolie op laag vuur (niet koken) in een pan. Voeg vervolgens een bosje rozemarijn en een bosje tijm toe en zet het vuur uit. Giet terug in fles of in en weckpot en laat 15 min. staan. Daarna wordt de smaak intenser.

combinatietip:

Lekker bij pasta’s, salades of om brood in te dippen (zowel koud als warm).

bewaartip:

Bewaar de olijfolie in een afgesloten fles op weckpot. Na het maken zo'n 2 weken houdbaar.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 0 mg
  • vezels 0 g
Tags

Italiaanse olijfolie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se olijf­olie

1
1
  • 500 ml olijfolie

Verwarm de olijfolie op laag vuur (niet koken) in een pan.

2
2
  • 5 g rozemarijn
  • 5 g tijm

Voeg vervolgens een bosje rozemarijn en een bosje tijm toe en zet het vuur uit.

3
3

Giet terug in fles of in en weckpot en laat 15 min. staan. Daarna wordt de smaak intenser.

combinatietip:

Lekker bij pasta’s, salades of om brood in te dippen (zowel koud als warm).

bewaartip:

Bewaar de olijfolie in een afgesloten fles op weckpot. Na het maken zo'n 2 weken houdbaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.