Far­f­al­le met bief­stuk­reep­jes en pa­pri­ka­ta­pe­na­de

Deze snelle tapenade maakt van dit pastagerecht een echt smaakfeestje.

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Deze snelle tapenade maakt van dit pastagerecht een echt smaakfeestje. 4 personen
3 29

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Bestrooi de biefstuk naar smaak met het paprikapoeder, peper en zout. Bak de biefstuk 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege en bak ⅔ van de knoflook mee. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie of een deksel. Snijd in reepjes.
  2. Laat ondertussen de paprika uitlekken en doe met de olijven met witte kaas en olie uit het bakje en de rest van de knoflook in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een tapenade. Breng op smaak met peper.
  3. Was de courgettes en halveer in de lengte. Schaaf met een kaasschaaf in dunne halve plakjes. Breng voor de pasta een ruime pan water met wat zout aan de kook. Voeg de pasta toe en kook in 10 min. gaar.
  4. Doe de plakjes courgette in een vergiet en giet de pasta erover af. Schep in een schaal en schep de paprikatapenade erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta, courgette en biefstuk over de borden. Serveer direct.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Mesta Tempranillo.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

video

Bief­stuk bak­ken

Kookles - 02:37 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 52 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 815 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Farfalle met biefstukreepjes en paprikatapenade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Far­f­al­le met bief­stuk­reep­jes en pa­pri­ka­ta­pe­na­de

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 640 g biefstuk
  • 2 tl gerookte-paprikapoeder

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Bestrooi de biefstuk naar smaak met het paprikapoeder, peper en zout.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2

Bak de biefstuk 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege en bak ⅔ van de knoflook mee. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie of een deksel. Snijd in reepjes.

3
3
  • 295 g gegrilde rode paprika's
  • 165 g groene olijven met witte kaas

Laat ondertussen de paprika uitlekken en doe met de olijven met witte kaas en olie uit het bakje en de rest van de knoflook in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een tapenade. Breng op smaak met peper.

4
4
  • 2 courgettes

Was de courgettes en halveer in de lengte. Schaaf met een kaasschaaf in dunne halve plakjes.

5
5
  • 300 g farfalle

Breng voor de pasta een ruime pan water met wat zout aan de kook. Voeg de pasta toe en kook in 10 min. gaar.

6
6

Doe de plakjes courgette in een vergiet en giet de pasta erover af. Schep in een schaal en schep de paprikatapenade erdoor.

7
7

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pasta, courgette en biefstuk over de borden. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.