In­di­a­se bir­y­a­ni met ome­let en aman­de­len

Kleur, geur en heel veel smaak!

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Kleur, geur en heel veel smaak! 4 personen
3 26

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de uien schoon, snijd in halve ringen en halveer de tomaten. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui en garam masala 3 min. op laag vuur.
  2. Voeg de kikkererwten, rijst, de helft van de tomaten, de kokosmelk, het hete water, peper en eventueel zout toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 15 min. op middelhoog vuur koken. Roer regelmatig.
  3. Snijd ondertussen de wortels in schuine stukken van 1 cm. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de peterselie fijn. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de wortel, peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee.
  4. Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper en zout. Verhit 1 el olie in een andere koekenpan en voeg de helft van het eimengsel toe. Bak op middelhoog vuur in ca. 3 min. een omelet. Schep uit de pan op een bord. Herhaal met de rest van de olie en de rest van het eimengsel. Rol de omeletten op en snijd elk in 6 rolletjes.
  5. Schep de wortel en de rest van de tomaten door de rijst, breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en garneer met de peterselie en rookamandelen. Serveer met de omeletrolletjes.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Saint Roche Blanc.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 815 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 645 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Indiase biryani met omelet en amandelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se bir­y­a­ni met ome­let en aman­de­len

1
1
  • 2 rode uien
  • 250 g cherrytomaten

Maak de uien schoon, snijd in halve ringen en halveer de tomaten.

2
2
  • 400 g kikkererwten
  • 2 el (arachide)olie
  • 1 el garam masala

Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en garam masala 3 min. op laag vuur.

3
3
  • 250 g basmatirijst
  • 150 ml kokosmelk
  • 750 ml heet water

Voeg de kikkererwten, rijst, de helft van de tomaten, de kokosmelk, het hete water, peper en eventueel zout toe en breng aan de kook.

4
4

Doe de deksel op de pan en laat 15 min. op middelhoog vuur koken. Roer regelmatig.

5
5
  • 600 g geschilde bospeen
  • 2 tenen knoflook
  • 20 g platte peterselie

Snijd ondertussen de wortels in schuine stukken van 1 cm. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de peterselie fijn.

6
6
  • 2 el (arachide)olie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de wortel, peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee.

7
7
  • 4 scharreleieren

Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper en zout.

8
8
  • 1 el (arachide)olie

Verhit de olie in een andere koekenpan en voeg de helft van het eimengsel toe. Bak op middelhoog vuur in ca. 3 min. een omelet.

9
9
  • 1 el (arachide)olie

Schep uit de pan op een bord. Herhaal met de rest van de olie en de rest van het eimengsel. Rol de omeletten op en snijd elk in 6 rolletjes.

10
10

Schep de wortel en de rest van de tomaten door de rijst, breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11
  • 60 g gerookte amandelen

Verdeel over de borden en garneer met de peterselie en rookamandelen. Serveer met de omeletrolletjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.