Eggs Rot­h­ko

Dit broodje ei - een kunstwerkje op zich - is door restaurant Egg in New York vernoemd naar schilder Mark Rothko.

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Dit broodje ei - een kunstwerkje op zich - is door restaurant Egg in New York vernoemd naar schilder Mark Rothko. 4 personen
3 8

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • glas

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd van het brood per persoon 1 snee van 1.5 cm dik. Verwijder het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de helft van de peper in dunne ringen en de rest fijn. Meng de boter met de fijngesneden rode peper en de gerookte-paprikapoeder. Breng op smaak met peper.
  2. Steek met een glas of kopje van 7 cm doorsnee uit het midden van elke snee brood een rondje (dit rondje gebruik je niet). Bestrijk het brood aan beide kanten voorzichtig met de boter. Verhit per 2 sneetjes brood een koekenpan zonder olie of boter. Bak het brood op middelhoog vuur aan één kant in 3 min. krokant en keer om.
  3. Breek de eieren boven de rondjes in het brood en doe de deksel op de pan(nen) of dek af met aluminiumfolie. Bak de eieren op laag vuur in 6 min. gaar. Neem het brood met ei uit de pan en verdeel over de borden. Knip met een schaar de bieslook erboven en garneer met de ringetjes rode peper.

bereidingstip:

Maak je dit ontbijtgerecht voor meer dan 2 personen en wil je tegelijk aan tafel? Bak de broodjes ei dan in meerdere koekenpannen tegelijk.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 275 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Eggs Rothko

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Eggs Rot­h­ko

1
1
  • 1 rogge desembrood

Snijd van het brood per persoon 1 snee van 1.5 cm dik.

2
2
  • 1 rode peper

Verwijder het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de helft van de peper in dunne ringen en de rest fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • 50 g gezouten boter
  • 1 tl gerookte paprikapoeder

Meng de boter met de fijngesneden rode peper en de gerookte-paprikapoeder. Breng op smaak met peper.

4
4

Steek met een glas of kopje van 7 cm doorsnee uit het midden van elke snee brood een rondje (dit gebruik je niet).

5
5

Bestrijk het brood aan beide kanten voorzichtig met de boter.

6
6

Verhit per 2 sneetjes brood een koekenpan zonder olie of boter. Bak de sneetjes brood op middelhoog vuur aan één kant in 3 min. krokant en keer om.

7
7
  • 4 eieren

Breek de eieren boven de rondjes in het brood en doe de deksel op de pan(nen) of dek af met aluminiumfolie. Bak de eieren op laag vuur in 6 min. gaar.

8
8
  • 12½ g bieslook

Neem het brood met ei uit de pan en verdeel over de borden. Knip met een schaar de bieslook erboven en garneer met de ringetjes rode peper.

bereidingstip:

Maak je dit ontbijtgerecht voor meer dan 2 personen en wil je tegelijk aan tafel? Bak de broodjes ei dan in meerdere koekenpannen tegelijk.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.