Schel­vis met stroop en spek

Ja, dat lees je goed: vis, stroop én spek in één gerecht. En lekker dat het is!

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Ja, dat lees je goed: vis, stroop én spek in één gerecht. En lekker dat het is! 4 personen
4 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • magnetron

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de schelvis in 4 gelijke stukken. Besprenkel de stukken aan beide kanten met de stroop en wikkel elk stuk in 2 plakken spek.
  2. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de schelvis in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  3. Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
  4. Meng de bieten, rauwkost radijs en olie door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de rucola erdoor. Serveer de vispakketjes, puree en salade direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 885 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 3 2016

Schelvis met stroop en spek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schel­vis met stroop en spek

1
1
  • 350 g schelvissen
  • 2 el Maestrichter fruitstroop
  • 8 plakjes Zeeuws spek

Snijd de schelvis in 4 gelijke stukken. Besprenkel de stukken aan beide kanten met de stroop en wikkel elk stuk in 2 plakken spek.

2
2

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de schelvis in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.

3
3
  • 900 g aardappelpuree met boter

Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

4
4
  • 400 g geraspte bieten
  • 300 g rauwkost radijsmix
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 75 g rucola

Meng de bieten, rauwkost radijs en olie door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de rucola erdoor.

5
5

Serveer de vispakketjes, puree en salade direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.