Far­f­al­le met ven­kel & blau­we kaas

Ook kleine kinderen smullen van dit smakelijke pastagerecht, want de kaas is niet zo scherp.

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Ook kleine kinderen smullen van dit smakelijke pastagerecht, want de kaas is niet zo scherp. 4 personen
3 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak de ui 13 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de laatste 3 min de knoflook toe.
  3. Snijd ondertussen de onderkant van de venkel en een stukje van de bovenkant, halveer en verwijder de kern. Snijd in reepjes. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de venkel, peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  4. Snijd ondertussen de kaas in stukjes. Voeg de melk en twee derde van de kaas bij de gebakken venkel en laat de kaas al roerend smelten.
  5. Giet de pasta af. Meng door de venkel-kaassaus en schep de kappertjes en 2 el van het kappertjesvocht erdoor. Verdeel de gebakken ui, de rest van de kaas en de kappertjes erover en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met rucola.

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 850 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 3 2016

Farfalle met venkel & blauwe kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Far­f­al­le met ven­kel & blau­we kaas

1
1
  • 300 g farfalle

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 300 g gesneden uien
  • 2 tenen knoflook

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de ui 13 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de laatste 3 min de knoflook toe.

3
3
  • 2 venkelknollen

Snijd ondertussen de onderkant van de venkel en een stukje van de bovenkant, halveer en verwijder de kern. Snijd in reepjes.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

4
4
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de venkel, peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

5
5
  • 150 g blauwe kaas
  • 75 ml halfvolle melk

Snijd ondertussen de kaas in stukjes. Doe de melk en twee derde van de kaas bij de gebakken venkel en laat de kaas al roerend smelten.

6
6
  • 66 g kappertjes

Giet de pasta af. Meng door de venkel-kaassaus en schep de kappertjes en 2 el van het kappertjesvocht erdoor.

7
7
  • 34 g kappertjes

Verdeel de gebakken ui, de rest van de kaas en de kappertjes erover en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met rucola.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.