Oos­ter­se mie met kro­kan­te spek­lap­jes

Drukke dag gehad? Dit mie-gerecht zet je in een handomdraai op tafel.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Drukke dag gehad? Dit mie-gerecht zet je in een handomdraai op tafel. 4 personen
3 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Bestrijk de speklapjes aan beide kanten met 4 el woksaus.
  2. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de speklapjes 8 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Breng op smaak met peper.
  3. Kook ondertussen de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Haal ondertussen de rode peper uit de schalen nasi/bamigroente. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de nasi/bamigroente met de helft van de rode peper 3 min. Voeg de gember en knollook toe en bak 3 min.
  5. Giet de mie af en voeg samen met de rest van de woksaus toe aan de groente. Roerbak nog l min. Serveer met de gegrilde speklapjes en bestrooi met de rest van de rode peper.

combinatietip:

Lekker met gebakken uitjes.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 945 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 3 2016

Oosterse mie met krokante speklapjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oos­ter­se mie met kro­kan­te spek­lap­jes

1
1
  • 4 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 350 g speklapjes a la minute
  • 60 ml woksaus ketjap sesam

Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Bestrijk de speklapjes aan beide kanten met de woksaus.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de speklapjes 8 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.Breng op smaak met peper.

3
3
  • 300 g mienestjes

Kook ondertussen de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 900 g nasi-bamigroente

Haal ondertussen de rode peper uit de schalen nasi/bamigroente. Snijd het steeltje van de rode peper.

5
5

Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

6
6
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een wok en roerbak de nasi/bamigroente met de helft van de rode peper 3 min. Voeg de gember en knoflook toe en bak 3 min.

7
7
  • 180 ml woksaus ketjap sesam

Giet de mie af en voeg samen met de woksaus toe aan de groente. Roerbak nog 1 min.

8
8

Serveer met de gegrilde speklapjes en bestrooi met de rest van de rode peper.

combinatietip:

Lekker met gebakken uitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.