Groen­te­la­sag­ne met mort­adel­la

Ideaal gerecht voor een etentje: je hebt maar een kwartier voorbereiding en als de lasagne in de oven staat, voeg jij je bij je visite.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 640 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Ideaal gerecht voor een etentje: je hebt maar een kwartier voorbereiding en als de lasagne in de oven staat, voeg jij je bij je visite. 4 personen
3 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Bereid de besciamella volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk.
  3. Verdeel 1 el besciamella over de bodem van de ovenschaal. Leg hierop 3 lasagnevellen. Verdeel er achtereenvolgens een derde van de mortadella, een derde van de gegrilde groenten, een derde van de pastasaus en een derde van de besciamella over. Dek af met 3 lasagnevellen en maak zo nog 2 lagen. Je eindigt met besciamella.
  4. Bestrooi met de kaas en bak ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Verdeel over de borden en serveer.

combinatietip:

Lekker met een frisse groene salade van sla, komkommer, bieslook, olijfolie en citroensap.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.095 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 3 2016

Groentelasagne met mortadella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­la­sag­ne met mort­adel­la

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 zakje besciamella
  • 500 ml melk

Bereid de besciamella volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk.

3
3
  • 3 lasagnevellen

Vet de ovenschaal in. Verdeel 1 el besciamella over de bodem van de schaal. Leg hierop de lasagnevellen.

4
4
  • 200 g mortadella (vleeswaren)
  • 900 g gegrilde groenten
  • 390 g pastasaus basis kappertjes en oregano

Verdeel er achtereenvolgens 1/3 van de mortadella, 1/3 van de gegrilde groenten, 1/3 van de pastasaus en 1/3 van de besciamella over.

5
5
  • 9 lasagnevellen

Dek af met 3 lasagnevellen en maak zo nog 2 lagen. Je eindigt met besciamella.

6
6
  • 50 g Parmezaanse kaas

Bestrooi met de kaas en bak ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Verdeel over de borden en serveer.

combinatietip:

Lekker met een frisse groene salade van sla, komkommer, bieslook, olijfolie en citroensap.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.