Ul­tie­me paas­taart

Fantastische bezigheid met de kids: deze feesttaart bakken. Je hebt geen kind aan ze!

  • gebak
  • 16 personen
  • 600 kcal voedingswaarden
    • 1 uur bereiden
    • 1 uur wachten
    • 30 min. oventijd
(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Fantastische bezigheid met de kids: deze feesttaart bakken. Je hebt geen kind aan ze! 16 personen
4 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 2 bakvormen (Ø 23 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de bakvormen in met boter. Klop de boter en suiker met de mixer in 5 min. licht en luchtig. Voeg de crème fraîche toe en mix nog 5 min. Voeg al kloppend 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige is opgenomen.
  2. Boen de citroenen schoon en rasp de gele schil. Mix het rasp en maanzaad door het beslag. Zeef het bakmeel en zout boven het beslag en spatel erdoor. Verdeel het beslag over de bakvormen en bak de cakes ca. 30 min. onder elkaar in de oven gaar. Wissel halverwege.
  3. Controleer na 25 min. of de cakes gaar zijn door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan zijn de cakes gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. in de vorm afkoelen. Stort de cakes op een rooster en laat in 45 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Bestrijk de bovenkant van 1 cake met de mascarpone en lemoncurd, en leg de andere cake erop. Rol de fondantwrap uit en bekleed de taart ermee. Rol de marsepein op een met de poedersuiker bestoven werkblad uit tot 2 dunne lappen. Teken paaseitjes op een vel papier en knip uit. Leg als een sjabloon op de gekleurde marsepein en snijd de eitjes uit. Plak de eitjes met wat water op de taart en decoreer de taart naar keuze met de kleurstofstiften.

bewaartip:

Je kunt de taart 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 84 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 230 mg
  • vezels 2 g
Tags

Ultieme paastaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ul­tie­me paas­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de bakvormen in met boter.

2
2
  • 200 g boter
  • 325 g fijne kristalsuiker
  • 200 g crème fraîche

Klop de boter en suiker met de mixer in 5 min. licht en luchtig. Voeg de crème fraîche toe en mix nog 5 min.

3
3
  • 5 eieren

Voeg al kloppend 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige is opgenomen.

4
4
  • 3 citroenen
  • 2 el maanzaad

Boen de citroenen schoon en rasp de gele schil. Mix het rasp en maanzaad door het beslag.

5
5
  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 mespunt zout

Zeef het bakmeel en zout boven het beslag en spatel erdoor.

6
6

Verdeel het beslag over de bakvormen en bak de cakes ca. 30 min. onder elkaar in de oven gaar. Wissel halverwege.

7
7

Controleer na 25 min. of de cakes gaar zijn door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan zijn de cakes gaar.

8
8

Neem uit de oven en laat 15 min. in de vorm afkoelen. Stort de cakes op een rooster en laat in 45 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

9
9
  • 200 g mascarpone
  • 160 g lemon curd

Bestrijk de bovenkant van 1 cake met de mascarpone en lemoncurd, en leg de andere cake erop.

10
10
  • 430 g rolfondant

Rol de fondantwrap uit en bekleed de taart ermee.

11
11
  • 300 g gele en groene marsepein
  • 2 el poedersuiker

Rol de marsepein op een met de poedersuiker bestoven werkblad uit tot 2 dunne lappen.

12
12

Teken paaseitjes op een vel papier en knip uit. Leg als een sjabloon op de gekleurde marsepein en snijd de eitjes uit.

13
13
  • 45 g kleurstofstiften

Plak de eitjes met wat water op de taart en decoreer de taart naar keuze met de kleurstofstiften.

bewaartip:

Je kunt de taart 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.