Exo­ti­sche li­moen-gem­ber-man­go­kwark­taart

Verjaardag of visite? Met deze frisse fruittaart met een Aziatisch smaaktintje kun je voor de dag komen.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Verjaardag of visite? Met deze frisse fruittaart met een Aziatisch smaaktintje kun je voor de dag komen. 12 personen
4 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • springvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de gember en snijd in plakjes. Breng in een steelpan de suiker met het water, de gember en limoenblaadjes aan de kook. Laat koken tot de suikerkristallen zijn opgelost, neem van het vuur en laat 30 min. afkoelen. Schenk de siroop door een zeef.
  2. Smelt ondertussen in een steelpan de kokosolie en maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Schenk, terwijl de motor draait, de gesmolten kokosolie bij de koekkruimels. Verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.
  3. Week 8 blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil en pers de vruchten uit. Klop de slagroom stijf. Breng het limoensap in een steelpan tegen de kook aan. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat al roerend oplossen. Meng de kwark met de siroop, het limoen-gelatinemengsel en het limoenrasp. Spatel de slagroom er zo luchtig mogelijk door. Schenk de helft van het kwarkmengsel in de springvorm. Zet 20 min. in de vriezer.
  4. Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Verdeel over de kwark. Schep de rest van het kwarkmengsel erover en strijk glad. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.
  5. Week de rest van de gelatine 5 min. in koud water. Halveer de passievruchten, schep het pulp eruit en doe met het water en de poedersuiker in een steelpan. Breng tegen de kook aan. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat al roerend oplossen. Verdeel het passievruchtmengsel over de bovenkant van de kwarktaart. Laat de kwarktaart nog 2 uur opstijven in de koelkast. Serveer koud.

Tip:

Deze kwarktaart kun je 2 dagen van te voren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Ge­la­ti­ne ver­wer­ken

Instructievideo - 01:12 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 75 mg
  • vezels 1 g
Tags

Exotische limoen-gember-mangokwarktaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Exo­ti­sche li­moen-gem­ber-man­go­kwark­taart

1
1
  • 3 cm verse gember
  • 175 g kristalsuiker
  • 175 ml kraanwater
  • 4 purutblaadjes

Schil de gember en snijd in plakjes. Breng in een steelpan de suiker met het water, de gember en limoenblaadjes aan de kook.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2

Laat koken tot de suikerkristallen zijn opgelost, neem van het vuur en laat 30 min. afkoelen. Schenk de siroop door een zeef.

3
3
  • 100 g kokosolie
  • 250 g gemberkoekjes

Smelt ondertussen in een steelpan de kokosolie en maal de koekjes fijn in de keukenmachine.

4
4

Schenk, terwijl de motor draait, de gesmolten kokosolie bij de koekkruimels.

5
5

Verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.

6
6
  • 8 blaadjes gelatine

Week 8 blaadjes gelatine 5 min. in koud water.

Gelatine verwerken

Instructievideo

01:12 min.

7
7
  • 2 limoenen
  • 250 g slagroom

Rasp de groene schil en pers de vruchten uit. Klop de slagroom stijf.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

8
8

Breng het limoensap in een steelpan tegen de kook aan. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat al roerend oplossen.

9
9
  • 500 g volle Franse kwark

Meng de kwark met de siroop, het limoen-gelatinemengsel en het limoenrasp. Spatel de slagroom er zo luchtig mogelijk door.

10
10

Schenk de helft van het kwarkmengsel in de springvorm. Zet 20 min. in de vriezer.

11
11
  • 1 eetrijpe mango

Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Verdeel over de kwark.

Mango snijden

Instructievideo

01:02 min.

12
12

Schep de rest van het kwarkmengsel erover en strijk glad. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.

13
13
  • 2 blaadjes gelatine

Week de rest van de gelatine 5 min. in koud water.

14
14
  • 3 passievruchten
  • 2 el kraanwater
  • 2 el poedersuiker

Halveer de passievruchten, schep het pulp eruit en doe met het water en de poedersuiker in een steelpan. Breng tegen de kook aan.

15
15

Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat al roerend oplossen. Verdeel het passievruchtmengsel over de bovenkant van de kwarktaart.

16
16

Laat de kwarktaart nog 2 uur opstijven in de koelkast. Serveer koud.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.