Kro­kan­te mi­ni­tor­til­la’s met gei­ten­kaas en avo­ca­do

Feestelijk bij een lunch of brunch, maar ook erg lekker als borrelhap.

  • brunch
  • 4 personen
  • 465 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans brunch Feestelijk bij een lunch of brunch, maar ook erg lekker als borrelhap. 4 personen
4 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de olie met de komijn, peper en eventueel zout en bestrijk hiermee de wraps aan één kant. Snijd de wraps tot het midden in. Vouw er hoorntjes van en duw met de bestreken kant naar boven in de holtes van de muffinvorm. Bak in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan op een bord en laat afkoelen. Halveer ondertussen de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil in een kom.
  3. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil en pers de helft van de vrucht uit. Voeg het rasp en sap toe aan de avocado en prak tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg in elk tortillabakje een paar blaadjes snijbiet en een schepje avocadopuree. Verdeel de geitenkaas erover en garneer met het sesamzaad.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 375 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Krokante minitortilla’s met geitenkaas en avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kro­kan­te mi­ni­tor­til­la’s met gei­ten­kaas en avo­ca­do

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 12 miniwraps

Meng de olie met de komijn, peper en eventueel zout en bestrijk hiermee de wraps aan één kant.

3

Snijd de wraps tot het midden in. Vouw er hoorntjes van en duw met de bestreken kant naar boven in de holtes van de muffinvorm.

4

Bak in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig.

5
  • 1 el sesamzaad

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan op een bord en laat afkoelen.

6
  • 2 eetrijpe avocado's

Halveer ondertussen de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil in een kom.

7
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft uit. Voeg het rasp en sap toe aan de avocado en prak tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
  • 35 g snijbiet
  • 1 geitenkaasje met korenbloemen

Leg in elk tortillabakje een paar blaadjes snijbiet en een schepje avocadopuree. Verdeel de geitenkaas erover en garneer met het sesamzaad. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.