Ve­ge­ta­ri­sche kool­raap­gou­lash met rijst

Vegetariërs te eten? Zet deze Hongaarse specialiteit op tafel, want die is ook zonder vlees heel erg lekker.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
oost-europees hoofdgerecht Vegetariërs te eten? Zet deze Hongaarse specialiteit op tafel, want die is ook zonder vlees heel erg lekker. 4 personen
3 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de spekreepjes in 4 min. op hoog vuur krokant. Draai het vuur laag, voeg de ui, knoflook, paprika en koolraap toe en bak alles samen 3 min. Schep goed om. Kneus het karwijzaad en de kruidnagels in de vijzel en voeg met de paprikapoeder toe aan het ui-spekmengsel. Bak 1 min. mee.
  3. Los de bouillontablet op in het water en voeg met de gepelde tomaten toe aan de pan. Plet de tomaten met een houten lepel. Breng het gerecht tegen de kook aan en laat 10 min. zachtjes sudderen met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Roer de peterselie door de goulash en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rijst.

Tip:

Lekker met witte kaas. Dan is het gerecht niet meer lactosevrij.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 890 mg
  • vezels 7 g
Tags

Vegetarische koolraapgoulash met rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche kool­raap­gou­lash met rijst

1
1
  • 275 g meergranenrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 puntpaprika's

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd het vruchtvlees in reepjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 3 el koolzaadolie
  • 150 g vegetarische spekreepjes

Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de spekreepjes in 4 min. op hoog vuur krokant.

4
4
  • 350 g koolrapen

Draai het vuur laag, voeg de ui, knoflook, paprika en koolraap toe en bak alles samen 3 min. Schep goed om.

5
5
  • 2 tl karwijzaad
  • 2 kruidnagels
  • 1 el gerookte paprikapoeder

Kneus het karwijzaad en de kruidnagels in de vijzel en voeg met de paprikapoeder toe aan het ui-spekmengsel. Bak 1 min. mee.

6
6
  • 1 groentebouillontablet
  • 100 ml heet water
  • 400 g gepelde tomaten

Los de bouillontablet op in het water en voeg met de gepelde tomaten toe aan de pan. Plet de tomaten met een houten lepel.

7
7
  • 10 g platte peterselie

Breng het gerecht tegen de kook aan en laat 10 min. zachtjes sudderen met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de peterselie fijn.

8
8

Roer de peterselie door de goulash en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.