Fu­sil­li met ar­ti­sjok-prei­saus, sar­di­nes en olij­ven

Pasta met ongelofelijk veel lekkers uit het zuiden.

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Pasta met ongelofelijk veel lekkers uit het zuiden. 4 personen
3 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de prei met de kippenbouillontablet 6 min. op middelhoog vuur.
  2. Was ondertussen de courgette, halveer in de lengte en snijd in plakjes van ½ cm breed. Snijd de artisjokharten in kwarten.
  3. Schep de prei uit de pan in een hoge beker. Verhit in dezelfde hapjespan de rest van de olie en bak de courgette op hoog vuur 6 min. Schep regelmatig om.
  4. Breng ondertussen voor de pasta een ruime pan water met wat zout aan de kook. Voeg de pasta toe en kook in 12 min. beetgaar.
  5. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, halveer en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in plakjes. Laat de sardientjes en de olijven uitlekken, verwijder eventueel de graat uit de vis en snijd in stukjes. Giet de pasta af, maar vang 150 ml kookvocht op.
  6. Voeg het opgevangen kookvocht samen met de dragon, de helft van de peterselie, 1 el citroensap en de kookroom toe aan de prei en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  7. Meng de pasta met de preisaus en verdeel over de borden. Verdeel de courgette, artisjokharten, olijven en sardientjes over de pasta. Garneer met de rest van de peterselie en de citroenplakjes. Serveer direct.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Musica en El Camino Godello.

Tip:

*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.090 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Fusilli met artisjok-preisaus, sardines en olijven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fu­sil­li met ar­ti­sjok-prei­saus, sar­di­nes en olij­ven

1
1
  • 1 el olijfolie
  • 600 g gesneden prei
  • 1 kippenbouillontablet

Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei met de kippenbouillontablet 6 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 1 courgette
  • 400 g artisjokharten

Was ondertussen de courgette, halveer in de lengte en snijd in plakjes van ½ cm breed. Snijd de artisjokharten in kwarten.

3
3
  • 1 el olijfolie

Schep de prei uit de pan in een hoge beker. Verhit in dezelfde hapjespan de olie en bak de courgette op hoog vuur 6 min. Schep regelmatig om.

4
4
  • 300 g fusilli

Breng ondertussen voor de pasta een ruime pan water met wat zout aan de kook. Voeg de pasta toe en kook in 12 min. beetgaar.

5
5
  • 20 g peterselie
  • 1 citroen

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, halveer en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in plakjes.

6
6
  • 240 g sardientjes op water
  • 180 g Taggia-olijven

Laat de sardientjes en de olijven uitlekken, verwijder eventueel de graat uit de vis en snijd in stukjes. Giet de pasta af, maar vang 150 ml kookvocht op.

7
7
  • 1 el gedroogde dragon
  • 250 ml kookroom

Voeg het opgevangen kookvocht samen met de dragon, de helft van de peterselie, 1 el citroensap en de kookroom toe aan de prei en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Meng de pasta met de preisaus en verdeel over de borden. Verdeel de courgette, artisjokharten, olijven en sardientjes over de pasta.

9
9

Garneer met de rest van de peterselie en de citroenplakjes. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.